Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Foto: sisok
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za 15 minút, takže večera je rýchlo na Zobraziť celý popisČervená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za 15 minút, takže večera je rýchlo na stole. Zaujímavá je aj jej typická skôr oranžová farba, ktorá spestrí váš obedný stôl.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov (kyselina listová a vitamíny skupiny B) a minerálov (železo,selén). Táto strukovina podporuje činnosť čriev a nemusím zdôrazňovať, že pomáha pri zápche. Zo všetkých strukovín obsahuje najmenej tuku a najviac bielkovín a je vhodná pre diabetikov, pretože znižuje hladinu cukru v krvi.
- 2
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu. Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedieme k bodu varu, stíšime plameň na slabý stupeň a necháme variť cca 15minút. Keď je šošovica uvarená, vyberieme kuracie prsia a za 2 PL šošovice, ktorú dáme bokom. Zvyšok polievky rozmixujeme a osolíme.
- 3
Kuracie prsia vidličkou rozcupujeme na menšie kúsky, skôr vlákna.
- 4
Rozmixovaný krém podávame posypaný kuracími vláknami, čerstvým koriandrom a šošovicou, ktorú sme nemixovali, ale dali bokom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mimochodom, ak tento Velouté budete NAHODOU varit, naozaj sosovicu nevarte dlhsie ako je nutne, velmi rychlo strati svoju krasnu oranzovu farbu ;(
No neviem ci som to dost jasne napisala, hm?
*****
www.wisegeek.org/what-is-veloute-sauce.htm...
no zartujem, ale napr na april ma na zozname aj reblochon, skusim tvoj tartiflette konecne tak, ako ma byt :)
@jarajarka - ja tiez preferujem vacsinou bio potraviny, ale pri niektorych mi nedovoli ani rozpocet alebo sa nedaju najst. tak davam normalne, ne-bio.