Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom

Autor receptu: sisok

Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za 15 minút, takže večera je rýchlo na stole. Zaujímavá je aj jej typická skôr oranžová farba, ktorá spestrí váš obedný stôl.

4
porcie
3 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov (kyselina listová a vitamíny skupiny B) a minerálov (železo,selén). Táto strukovina podporuje činnosť čriev a nemusím zdôrazňovať, že pomáha pri zápche. Zo všetkých strukovín obsahuje najmenej tuku a najviac bielkovín a je vhodná pre diabetikov, pretože znižuje hladinu cukru v krvi.
  2. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu. Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedieme k bodu varu, stíšime plameň na slabý stupeň a necháme variť cca 15minút. Keď je šošovica uvarená, vyberieme kuracie prsia a za 2 PL šošovice, ktorú dáme bokom. Zvyšok polievky rozmixujeme a osolíme.
  3. Kuracie prsia vidličkou rozcupujeme na menšie kúsky, skôr vlákna.
  4. Rozmixovaný krém podávame posypaný kuracími vláknami, čerstvým koriandrom a šošovicou, ktorú sme nemixovali, ale dali bokom.