Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Autor receptu: sisok
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za 15 minút, takže večera je rýchlo na stole. Zaujímavá je aj jej typická skôr oranžová farba, ktorá spestrí váš obedný stôl.
4 porcie |
3 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov (kyselina listová a vitamíny skupiny B) a minerálov (železo,selén). Táto strukovina podporuje činnosť čriev a nemusím zdôrazňovať, že pomáha pri zápche. Zo všetkých strukovín obsahuje najmenej tuku a najviac bielkovín a je vhodná pre diabetikov, pretože znižuje hladinu cukru v krvi.
- Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu. Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedieme k bodu varu, stíšime plameň na slabý stupeň a necháme variť cca 15minút.
Keď je šošovica uvarená, vyberieme kuracie prsia a za 2 PL šošovice, ktorú dáme bokom. Zvyšok polievky rozmixujeme a osolíme.
- Kuracie prsia vidličkou rozcupujeme na menšie kúsky, skôr vlákna.
- Rozmixovaný krém podávame posypaný kuracími vláknami, čerstvým koriandrom a šošovicou, ktorú sme nemixovali, ale dali bokom.