Krekry
Krekry z ryže
Autor receptu: janeg
Ak neviete, čo s prebytočnou ryžou, dá sa veľmi rýchlo zmeniť na chutné a zdravé chrumkanie.
5 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarenú ryžu, olej a soľ dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí cesto. Na hrnček ryže ide lyžička oleja. Ak máte mäkkú, rozvarenú ryžu, zmes bude lepkavá. V tom prípade si budete musieť ruky máčať vo vode.
- Vystelieme si plech papierom na pečenie a v rukách formujeme malé guľôčky, ktoré na plechu roztlačíme na tenké sušienky. Sušienky by mali byť naozaj tenké, aby sa prepiekli a boli chrumkavé. Hrubé kúsky sa neprepečú dostatočne a budú mať lepkavú chuť ryže.
- Krekry sami o sebe nemajú špecifickú chuť, preto ak chcete, môžete si ich navrchu ešte posoliť, poprípade posypať bylinkami.
- Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút, kým nebudú zlaté. (Moje na fotke sú nedopečené, musela som ich dať piecť znova, bohužiaľ nemám fotku hotových). Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.