Krekry

Krekry z ryže

Autor receptu: janeg

Ak neviete, čo s prebytočnou ryžou, dá sa veľmi rýchlo zmeniť na chutné a zdravé chrumkanie.

5 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarenú ryžu, olej a soľ dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí cesto. Na hrnček ryže ide lyžička oleja. Ak máte mäkkú, rozvarenú ryžu, zmes bude lepkavá. V tom prípade si budete musieť ruky máčať vo vode.
  2. Vystelieme si plech papierom na pečenie a v rukách formujeme malé guľôčky, ktoré na plechu roztlačíme na tenké sušienky. Sušienky by mali byť naozaj tenké, aby sa prepiekli a boli chrumkavé. Hrubé kúsky sa neprepečú dostatočne a budú mať lepkavú chuť ryže.
  3. Krekry sami o sebe nemajú špecifickú chuť, preto ak chcete, môžete si ich navrchu ešte posoliť, poprípade posypať bylinkami.
  4. Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút, kým nebudú zlaté. (Moje na fotke sú nedopečené, musela som ich dať piecť znova, bohužiaľ nemám fotku hotových). Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.