Boli sme s kamarátkou v cukrárni a dali sme si tam tento lahodný múčnik. Bol však zo zmrazeného polotovaru a mierne rozmočené jabĺčka kazili Zobraziť celý popisBoli sme s kamarátkou v cukrárni a dali sme si tam tento lahodný múčnik. Bol však zo zmrazeného polotovaru a mierne rozmočené jabĺčka kazili celkový dojem. Preto sme sa rozhodli, že si ho upečieme samy. Vyšiel ešte lepšie ako ten v cukrárni.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
150 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
5 ks |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
Posýpka: | |
5 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
60 g |
|
Karamel: | |
150 g |
|
40 g |
|
60 ml 30 % |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Na cesto si zmiešame všetky suroviny a vymiesime z neho trochu hutnejšie cesto. Ak je príliš sypké, pridajte ešte trochu masla alebo vody. Cesto vyvaľkajte na asi 3 mm plát, vložte do maslom vymastenej formy s vyvýšenými okrajmi. Popichajte vidličkou.
- 2
Na plnku si ošúpeme jablká, nakrájame ich na kúsky, zmiešame ich s medom a s pudingom a navrstvíme na cesto.
- 3
Posypeme posýpkou pripravenou zmiešaním všetkých surovín na sypkú konzistneciu. Dáme piecť na 180 °C na 45 minút. Necháme vychladnúť. Ak máte radi menej sladké, vynechajte cukor aj med úplne, lebo jablká sú dosť sladké a karamel na vrchu je sladký tiež.
- 4
Kým koláč chladne, necháme si na miernom ohreve rozpustiť cukor na karamel. Pridáme maslo a smotanu a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Pridáme štipku soli a poriadne premiešame. Necháme trošku vychladnúť, aby zhustol. Polejeme ním vychladnutý koláč, necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
s ilustračným foto - zaujímavé...
Fotografie prebrate z inej webovej stranky bez toho, aby ste mali povolenie od autora fotografie, nie je mozne na Varecha.sk pouzit. Z tohto dovodu sme fotografiu pri Vasom recepte vymazali. Dakujeme za pochopenie.
Nedaj sa odradiť, kolacik vyzera super a my ostatni by sme o vela prisli keby si to vzdala