Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Krehká torta s tvarohom a čokoládou

podravka - fotkapodravka, 1. decembra 2017. Komerčný recept.
Krehká torta s tvarohom a čokoládou
Foto: podravka

Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine. Príjemne osvieži aj tento dezert.

20 minút
príprava
55 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
20 g
80 g
80 g
5 PL
1 KL
Plnka:
2 ks
50 g
1 ks
400 g
200 ml
z 1 citróna
80 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, kakao a preosejeme. Pridáme prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamiesime cesto. Cesto (¾) rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy.

  2. 2

    Na plnku vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a postrúhanú citrónovú kôru. Na konci primiešame kúsky čokolády a prelejeme po ceste vo forme.

  3. 3

    Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200 °C , potom znížime teplotu na 180° C a pečieme ešte 40 minút.

  4. 4

    Podávanie: Koláč necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkovou penou. Môžeme posypať nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu