Krehká torta s tvarohom a čokoládou
Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine. Príjemne osvieži aj tento dezert.
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
20 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
400 g |
|
200 ml |
|
z 1 citróna |
|
80 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, kakao a preosejeme. Pridáme prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamiesime cesto. Cesto (¾) rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy.
-
2
Na plnku vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a postrúhanú citrónovú kôru. Na konci primiešame kúsky čokolády a prelejeme po ceste vo forme.
-
3
Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200 °C , potom znížime teplotu na 180° C a pečieme ešte 40 minút.
-
4
Podávanie: Koláč necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkovou penou. Môžeme posypať nasekanými orechmi.
Uz se nan tesim :)