Krehká torta s tvarohom a čokoládou
Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine. Príjemne osvieži aj tento dezert.
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 400 g |
|
| 200 ml |
|
| z 1 citróna |
|
| 80 g |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, kakao a preosejeme. Pridáme prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamiesime cesto. Cesto (¾) rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy.
- 2
Na plnku vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a postrúhanú citrónovú kôru. Na konci primiešame kúsky čokolády a prelejeme po ceste vo forme.
- 3
Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200 °C , potom znížime teplotu na 180° C a pečieme ešte 40 minút.
- 4
Podávanie: Koláč necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkovou penou. Môžeme posypať nasekanými orechmi.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Uz se nan tesim :)