Smotanový koláč

Kráľovské rezy s kyslou smotanou

Autor receptu: valina

Jednoduché rezy, ktoré chutia každému.

25
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazničky na 20 až 30 minút.
  2. Jednu časť cesta vyberieme. Plech (35x25 cm) vymastíme olejom Cesto vyvaľkáme, vložíme do plechu a malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme, okraje vytiahneme aj na boky plechu, aby plnka nevytekala. Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo sušienky, aby sa cesto pod plnkou nepremočilo.
  3. Pripravíme si plnku: Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a Maizenou. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do smotanovej zmesi. Plnku nalejeme na pripravené cesto na plechu.
  4. Z mrazničky vyberieme druhé cesto a rovnomerne nastrúhame na plnku. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Dobrú chuť