Smotanový koláč
Kráľovské rezy s kyslou smotanou
Autor receptu: valina
Jednoduché rezy, ktoré chutia každému.
25 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto.
Vypracované cesto rozdelíme na dve časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazničky na 20 až 30 minút.
- Jednu časť cesta vyberieme. Plech (35x25 cm) vymastíme olejom Cesto vyvaľkáme, vložíme do plechu a malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme, okraje vytiahneme aj na boky plechu, aby plnka nevytekala. Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo sušienky, aby sa cesto pod plnkou nepremočilo.
- Pripravíme si plnku: Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a Maizenou. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do smotanovej zmesi. Plnku nalejeme na pripravené cesto na plechu.
- Z mrazničky vyberieme druhé cesto a rovnomerne nastrúhame na plnku. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Dobrú chuť