Králik na kapuste (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som dva pekné kúsky z králika tak som ich spravil na čerstvej kapuste.

2
porcie
15 minut minút
príprava
90 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si suroviny . Ostali mi dva kúsky králika, rebra a krk som použil na polievku. Slaninu oravskú som použil dlhé plátky, aby sa ľahšie omotala okolo mäsa.
  2. Mäso som osolil, okorenil čerstvo pomletím korením. Posýpal drvenou rascou. Nechal postať asi 10 minút, nech to prejde do mäsa.
  3. Teraz som obalil mäso slaninou. Pod ňu som dal pár plátkov cesnaku. Slaninu so uchytil na mäso špáradlami.
  4. Do hrnca ktorý pôjde aj do rúry, som dal asi dve lyžice bravčovej masti zohriať. Na nej som sprudka opiekol pripravené mäso. Z každej strany po štyri minúty.
  5. Mäso som vybral z hrnca a dal bokom.
  6. Do hrnca som na výpek dal cibuľu pokrájanú na drobno, cesnak na platy a zvyšok slaniny krájaný na kocky. Chvíľu som to restoval.
  7. Po chvíľke som do hrnca pridal kapustu nakrájanú na kocky. Pár krát premiešal podlial vodou asi 1dcl. Teraz som kapustu osolil a pridal mletú rascu tak 1KL. Prikryl hrniec a nechal kapustu dusiť asi 15 minút. Kapusta čiastočne zmäkla a pustila ešte vodu.
  8. Po tejto dobe som hrniec dal zo sporáka preč. Do kapusty som uložil pripravené mäso. Hrniec späť prikryl a dal do rúry na 45 minút pri 200°C.
  9. Po tejto dobe som hrniec odokryl a ešte dal pripiecť na 15 minút. Teraz som to mal hotové. Počas pečenia som spravil trochu zemiakovej kaše k tomu.
  10. Môžem servírovať. Na tanier som dal mäso, kašu a kapustu. Pridal som k tomu baranie rohy a hostina môže začať. Pretože bol pekný deň, dnes výnimočné, tak so to vytiahol na dvor. Nad dvorom je hneď hora, tak sme obedovali v prírode. Dobrú chuť Vám želám. Na tomto tanieri je vidno ako slnko svietilo a robilo tiene.