Králičia paštéta s kávovo-figovou remuládou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare domäkka. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a pomelieme.
  2. Zo slaniny nakrájanej na kocky urobíme oškvarky. Masť zo slaniny zlejeme a oškvarky necháme vychladnúť.
  3. Vychladnuté oškvarky pomelieme a pridáme ku králikovi spolu so soľou, s korením, opraženou cibuľou, cesnakom a tymianom. Všetko spolu rozmixujeme tak, aby vznikla pena, a dáme schladiť.
  4. Remuláda: Z cukru pripravíme karamel, pridáme nakrájané figy, zalejeme kávou a necháme zredukovať. Podávame s opečenými hriankami.