Králičia paštéta s kávovo-figovou remuládou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare domäkka. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a pomelieme.
- Zo slaniny nakrájanej na kocky urobíme oškvarky. Masť zo slaniny zlejeme a oškvarky necháme vychladnúť.
- Vychladnuté oškvarky pomelieme a pridáme ku králikovi spolu so soľou, s korením, opraženou cibuľou, cesnakom a tymianom. Všetko spolu rozmixujeme tak, aby vznikla pena, a dáme schladiť.
- Remuláda: Z cukru pripravíme karamel, pridáme nakrájané figy, zalejeme kávou a necháme zredukovať. Podávame s opečenými hriankami.
|