Králičia mini fašírka

Autor receptu: izabella929

Dostala som čerstvú dodávku králikov, bolo ich potrebné pokrájať na porcie a dať zmraziť..zostali mi brušné blany,tie som teda nedala zmraziť, ale som ich pomlela a pridala k nim kúsok bravčového pliecka..ochutila a vypražila...

3
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie mäsko som umyla, osušila, pokrájala na malé kúsky a dala do elektrického mlynčeka zomleť..mleté mäso som,osolila, pridala mleté čierne korenie, rascu celú, červenú mletú papriku, cesnak a doma nasušené borievky ,ale iba na špic noža..pridala som vajce a zmiesila som hmotu...
  2. z fašírkovej hmoty som robila mini, tada maličké guľky, obalila v strúhanke a vyprážala v horúcej masti pod pokrievkou...pokiaľ sa fašírky vyprážali , ošúpala som si zemiaky a uvarila v osolenej vode, do ktorej som hodila štipku celej rasce...uvarené som scedila, poliala maslom a posypala pertžlenovou vňaťkou...ako oblohu som k nim podávala červenú kápiu..prajem dobrú chuť..