Ovocný zákusok
Krakovský ovocný koláč
Autor receptu: lekorica
Tento ovocný koláč som našla pri hľadaní receptu s drobným ovocím. Dovolím si tento recept zdieľať, lebo je naozaj úžasný.* Do
cesta som ale musela pridať o trochu viac masla. Takže tu je recept s vylepšenou receptúrou.
10 porcií |
90 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Do misy vysypeme preosiatu múku, pridáme ostatné suroviny na cesto a poriadne vymiešame.
- Plech (25x30 cm) prikryjeme papierom na pečenie. Ja som cesto rozdrobila na plech a malým valčekom rozvaľkala. Môžete si cesto rozvaľkať mimo plechu, veľkým valčekom a preniesť na plech (zdalo sa mi to komplikované).
- Ovocie rozsypeme po povrchu cesta.
- Bielky vyšľaháme z cukrom a postupne pridáme škrob. Vymiešame tuhý sneh, ktorý natrieme na ovocie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút.
- Krém: V mlieku rozmiešame kryštálový cukor, múku, škrob, žĺtok aj vanilkový cukor. Uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo (maslo vmiešame po lyžičkách).
- Vychladnutý koláč vyberieme z plechu, prekrojíme na polovice. Jednu polovicu potrieme krémom a na vrch uložíme druhú polovicu.