Košíčky plné skaramelizovaným Salkom
Jedna zo sladkostí, ktoré mi chutia iba na Vianoce, ale zato ich stihnem vyjesť aj na rok dopredu. ?
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny zmiešame a pracujeme, pokým dostaneme konzistenciu pripomínajúcu mrveničku.
- 2
Cesto plníme do formičiek na košíčky (z 1 dávky vyjde 25 ks) v tenkej vrstve (2 mm). Formičky netreba potierať, v ceste je dosť tuku. Naplnené formičky poukladáme na plech a košíčky pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.
- 3
Plnka: Konzervu Salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Potom nad parou roztopíme maslo a primiešame skaramelizované Salko. V žiadnom prípade nepoužívame "predvarené" karamelové Salko z obchodu. Plníme do košíkov ešte horúce, hneď po zapracovaní masla.
- 4
Poleva: Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme ňou naplnené košíčky.
- 5
Ideálne je nechať ich aspoň deň odstáť, kým košíčky zmäknú. U nás je ale väčšinou podozrivé už ak sa dožijú rána. ?
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Chuť je úplne iná, ako keď sa uvarí doma a vôbec nie je dobrá.