Košíčky

Košíčky plné skaramelizovaným Salkom

Autor receptu: crenai

Jedna zo sladkostí, ktoré mi chutia iba na Vianoce, ale zato ich stihnem vyjesť aj na rok dopredu.* ?

25
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny zmiešame a pracujeme, pokým dostaneme konzistenciu pripomínajúcu mrveničku.
  2. Cesto plníme do formičiek na košíčky (z 1 dávky vyjde 25 ks) v tenkej vrstve (2 mm). Formičky netreba potierať, v ceste je dosť tuku. Naplnené formičky poukladáme na plech a košíčky pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.
  3. Plnka: Konzervu Salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Potom nad parou roztopíme maslo a primiešame skaramelizované Salko. V žiadnom prípade nepoužívame "predvarené" karamelové Salko z obchodu. Plníme do košíkov ešte horúce, hneď po zapracovaní masla.
  4. Poleva: Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme ňou naplnené košíčky.
  5. Ideálne je nechať ich aspoň deň odstáť, kým košíčky zmäknú. U nás je ale väčšinou podozrivé už ak sa dožijú rána. ?