Korenisté sójové placky s opečenou polentou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 15. októbra 2013
Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept)
Foto: elixir

Kombináciu dvoch receptov, mierne upravenú, som si požičala od Herr Moschinski.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
25 g
1/2 ks
50 ml
100 ml
1 PL
Placky:
50 ml
1/2 ks
40 g
3 PL
1 PL
1 PL
1 PL
50 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Polenta: Nachystáme suroviny...

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tuku dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľu...

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým zmiešame zeleninový vývar, mandľové mlieko, šalviu, korenie a soľ.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cibuľa opražená, dáme pripravenú zmes do hrnca a primiešame do nej polentu. Potom ju ešte minútu - dve oprážame.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom natrieme na tanier v hrúbke 1-2 cm, čím hrubšie, tým lepšie bude polenta už stuhnutá držať pohromade.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď vychladne, rozkrojíme ju na menšie časti a opražíme ju na slnečnicovom oleji do zlatista a chrumkava.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Placky:Nachystáme suroviny na placky.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sójové kúsky zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, dobre ich spolu premiešame, aby sa vývar rovnomerne vsiakol a necháme vychladnúť.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme všetky ostatné suroviny na placky (okrem oleja) a vypracujeme hustú zmes.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Navlhčenými rukami tvarujeme placky.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tieto potom vypražíme do zlatohneda. Dala som ich ešte na záver viac zapiecť na 5 minút na 160°C.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som so šalátom a sójovým jogurtom ako dipom. Pekne by k tomu pasoval i sladko-kyslý ovocný šalát.

    Korenisté sójové placky s opečenou polentou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

eviana
Dievča, čo Ty nevymyslíš... nádhera, 5* jasných, krásny recept, tlieskam :)
radost
v poslednom čase nevšedné jedlá pripravuješ..už len zdravo sa stravuješ..??
elixir
@radost robíme teraz s milým "pokus" s vegánskou stravou... taký, že dúfame, že dobre dopadne. :) Spoznávam všemožné suroviny, s kt. som doteraz buď vôbec, alebo málo pracovala... Celkom je to zaujímavé. :)
radost
@elixir
tak ti držím palce-by sa darilo-žiť a jesť podľa predstáv...aby ste mali zo žitia radosť...
elixir
@radost dakujem, krajsie zelanie sa ani neda si priat :) Najdolezitejsie je presne to, mat zo zitia radost... Tu si kazdy najde svoju:)
ampara
Paráda! Ja som síce mäsožravec,ale na toto by som sa nechala nahovoriť okamžite! A krásne foto,ako vždy!
pumaamravec
uzasne to vyzera;) uvarim v blizkej dobe ;)
a drzim palce nech ta to veganstvo drzi;) ja som uz vyse pol roka vegan a odvtedy sa citim ovela zdravsie, vobec sa neobmedzujem praveze som spoznala suroviny, ktore som dovtedy nepouzivala :) a krasne sa mi vycistila plet a pomaly sa mi zmensuje cysta na oblicke :)
elixir
@pumaamravec
tiež mám taký pocit, objavujem veľa nového, hlavne všemožné kombinácie chutí, ktoré som predtým nepoznala. Držím Ti palčeky tiež :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia