Mungo šalát

Kórejský šalát z mungo výhonkov

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme do nej výhonky a sparíme ich asi 2 minúty. Potom ich hneď schladíme v ľadovej vode, scedíme a nasypeme do misy.
  2. Jarnú cibuľku očistíme, čili papričku zbavíme semienok a obe nasekáme. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Cibuľku, čili papričku a cesnak zmiešame, pridáme olej a sójovú omáčku. Dresing nalejeme na sparené mungo výhonky a premiešame.
  3. Šalát rozdelíme do misiek, posypeme sezamom a zelenými výhonkami (pažítkou) a podávame.