Foto: sandriw
Korene tejto kombinácie - tvaroh + kôpor - pochádzajú z Maďarska a u nás doma si jeho prípravu tradične predávajú mamy na dcéry. Že Zobraziť celý popisKorene tejto kombinácie - tvaroh + kôpor - pochádzajú z Maďarska a u nás doma si jeho prípravu tradične predávajú mamy na dcéry. Že kombinácia divná? Najprv skúste a potom hodnoťte :) Viac na: https://www.facebook.com/whiskitmixit
Postup
-
1
Na kvások si v troche múky, teplom mlieku a cukru rozdrobíme kvasnice a necháme 10 – 15 min nakysnúť. Zmiešame si múku, cukor, štipku soli, olej, kvások a toľko mlieka, aby nám vzniklo vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 45 min.
- 2
Medzi tým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame so žĺtkom a cukrom (cukru pridáme podľa chuti). Bielok si vyšľaháme a opatrne vmiešame do plnky.
- 3
Po nakysnutí rukami natiahneme cesto po veľkom plechu a rovnomerne potrieme tvarohovou plnkou. Bohato posypeme kôprom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C kým kraje plnky jemne zhnednú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za pripomenutie tejto dobroty z detstva.