Korene tejto kombinácie - tvaroh + kôpor - pochádzajú z Maďarska a u nás doma si jeho prípravu tradične predávajú mamy na dcéry. Že kombinácia divná? Najprv skúste a potom hodnoťte :) Viac na: https://www.facebook.com/whiskitmixit
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
42 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
1 ks (žĺtok a bielok oddelene) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na kvások si v troche múky, teplom mlieku a cukru rozdrobíme kvasnice a necháme 10 – 15 min nakysnúť. Zmiešame si múku, cukor, štipku soli, olej, kvások a toľko mlieka, aby nám vzniklo vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 45 min.
- 2
Medzi tým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame so žĺtkom a cukrom (cukru pridáme podľa chuti). Bielok si vyšľaháme a opatrne vmiešame do plnky.
- 3
Po nakysnutí rukami natiahneme cesto po veľkom plechu a rovnomerne potrieme tvarohovou plnkou. Bohato posypeme kôprom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C kým kraje plnky jemne zhnednú.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
dakujem za pripomenutie tejto dobroty z detstva.