Foto: zuzananoskova
Milujem kôprový osúch. Keďže sa pri ňom používa kyslá smotana, už nie často ho robím. Ale dnes ma naň prepadla chuť, tak bolo rozhodnuté. Zobraziť celý popisMilujem kôprový osúch. Keďže sa pri ňom používa kyslá smotana, už nie často ho robím. Ale dnes ma naň prepadla chuť, tak bolo rozhodnuté. Samozrejme som myslela aj na moju dcéru. Dnes prišla z chalupy po víkende domov, tak sa potešila a všetko zjedla, tak jej chutilo!
na 225 °C
Postup
-
1
Cesto som dala vymiesiť do pekárničky na chlieb a nechala som ho v nej aj kysnúť...
-
2
...po 39 minútovom kysnutí...
-
3
...cesto som vybrala, vyvaľkala a vykrajovala kolieska...
-
4
...do stredu ktorých som vtláčala dnom pohára "jamku"...
-
5
...poukladala som na plech...
-
6
...naplnila zmesami (vľavo smotanová, vpravo vegan).
-
7
Kôprovníky sa piekli vo vyhriatej rúre pri 225°C asi 15 minút.
-
8
Vyšlo mi 17 koliesok a jeden väčší "tvar" zo zvyšného cesta.
-
9
A minule som si naplnila aj bryndzou zmiešanou s pažítkou ;-)
-
10
...po upečení...
-
11
Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu