Kôpor v octe na zimu fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. júna 2012

V tomto období si robím zásobu kôpru na zimu a pretože sa mi páči, že po celý čas zostane pekne zelený a ocot sa Zobraziť celý popisV tomto období si robím zásobu kôpru na zimu a pretože sa mi páči, že po celý čas zostane pekne zelený a ocot sa tiež môže zúžitkovať, pridávam recept...

10 minút
príprava

Suroviny

 čerstvý




Postup

  1. 1

    Obrala som lístky kôpru...

    Kôpor v octe na zimu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poriadne som ho opláchla pod tečúcou vodou a otriasla prebytočnú vodu..začala som ukladať do pohára tak, aby sa čím viac zmestilo....

    Kôpor v octe na zimu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko som zaliala octom až po samý vrch pohára..

    Kôpor v octe na zimu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uratvorila viečkom na zakrúcanie a hotovo...používam do polievok, prívarkov, na koláče,všade tak, kde obvykle máme radi kôprovú chuť... vyskúšajte, je to super...nesterilizuje sa...

    Kôpor v octe na zimu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danda3
Super, ja dávam do mrazáku, takýto recept nepoznám, ak ešte dostanem, vyskúšam, bude viac miesta v mrazáku.♥
turistka
Tiež dávam do mraziaka, suším a i rozdám dobrým ľuďom. Bryndzové pirohy by som si nevedela bez kôpru ani predstaviť.
helca103
ked som mala záhradku a veľa kôpru tiež som to takto robila dlhé roky. Za seba vrelo odporúčam vydrží veľmi dlho
lia66
Poviem pravdu-kôpor teda nemmusím...ale tá farba-božinku, až by som normálne, že skúsila:))...nepoznám tento rcp-ale uložím a odporúčim svokre:))
mojack
Tak to sa mi hodi... dam do menšich , ako to potom skladuješ?
irenaw
nepoznám, skúsim, od istého času kôpor jedávam a veľa :-)
luckaprima
a ziadne sterilizovanie, vydrzi? ja ho zas nasekam, ukladam do pohara po vrstvach a presypam solou, tak mam cely rok v chladnicke kôpor v soli. Mňam
izabella929
@luckaprima , nič len zakrútiť viečko, netreba sekať, pokrájaš si, keď budeš potrebovať....neboj nič mu nebude.-))( len zakrúť poriadne viečko.-)))
akeber
tak tento receptík sa mi zíde už aj ukladám , vždy som si dávala do mrazničky do sáčku a teraz sa mi roztrhol a celú mrazničku som mala od kôpru , musela som spustiť a vyumývať :-(
VĎAKA :-))
margaretka28
Ja tiež len mrazím všetko možné a potom príde zabíjačka a zistím,že mám v mrazničke málo miesta,toto fakt stojí za vyskúšanie.:-)
eva53
tiež sa mi roztrhol sáčik s kôprom v mrazničke,receptík veľmi jednoduchý,vyskúšam. Inšpirovala si ma, skúsim naložiť aj do olivového oleja, aby som mala aj taký nekyslý.
karolka
Ten kôpor zaleješ len čistým octom? Ani ho nezvaríš, ani ho nezriediš...
viedra
@Izabella 929 no to skusim počula som ale nerobila som ja davam do mrazničky do malych suchych poharov alebo aj do nasekam do obalu na vajičťka dam zamrazit a potom vysypem do sačkov tak to robim aj petržlenovu vnat zanrznuta kocka s vodou a šup do polievočky
babkamt
Tento tvoj nápad určite využijem. Kôpor suším , dávam aj mrazničky. Takto ho budem môcť vybrať a dať do uhoriek. Väčšinou keď sú uhorky , tak je kôpor už škaredý.
izabella929
@karolka , nič s ním netreba robiť, nemusí sa sterilizovať! vyberieš si z pohára, koľko potrebuješ a zatvoríš poriadne, nič viac...roky to robím,nič sa nepokazí..mám po celú zimu pekný zelený a ešte sa aj ocot dá použiť do kyslých polievok...
izabella929
@katarina1959 , no pokial by sa ti zdal príliš kyslý,namočiť na chvíľku do vody a položiť na servítku...ja ho používam bežne všade aj do koláčov...
katarina1959
izabella929, ďakujem a určite si urobím zásoby kôpru na zimu . Doteraz som tiež len mrazila, ale tento spôsob sa mi zdá rozhodne lepší.
zdezda
verim ti, ze je to super, zatial som len mrazila, toto hned spravim :)
mamatata2
Toto je recept na 1. Kôpor je moja najobľúbenejšia bylinka, vyskúšam .
eldina
Izi,opäť si skvelá,vdaka,určite urobím, ja omáčky dosť octím,takže mi to bude len vhod..:)
kavicka
ja to takto robim treti rok mam to od svokri ,ale ja ho pokrajam na drobno,tak sa vela zmesti do pohara a uz si len lyzickou vyberiem a dam do polievky ,ci koprovej omacky ...ja som takto s tym velmi spokojna ,prave dnes som si to takto robila :-)
womankc
skúsila som a je to super, aj do zavárania som dala, už som nemala čerstvý, len ja ho taký krásne zelený nemám, asi treba dávať taký mladý pekný, či??
izabella929
@womankc ,zvyknem závarať vtedy,kým ešte nekvitne,vtedy je taký rozrastený,krásne zelený a má veľa,veľa listov..vtedy je krehký a veľmi chutný...dík za komentár.-)
letooo
som sklamanááá...mala som krásny zelený kôpor a po týždni v octe je úplne škaredý žltý :-( ... pohár mám poriadne uzavretý, aj ocot mám povrch :-(
izabella929
@letooo...a ja som prekvapená, lebo mám v pohári ešte aj predvlaňajší a vlaňajší a sú krásne zelené...takže netuším, kde sa stala chyba...tento rok som ani nadávala do octu, musím minúť vlaňajší..po každom použítí poriadne uzavrem pohár...ocot musí byť až po vrch..
janocka84
Pri inom recepte som Vas ziadala o recept na tento kopor :D Tak uz som to nasla :D Dakujeeeeem.
marika21
Do mrazničky dávam ovocie, mäso, fazuľku, vždy do dvoch sáčkov. Proste do sáčka ovocie , medzi sáčky názov čo v ňom je, dátum uskladnenia, dám gumičku, alebo uviažem. Ešte nikdy sa mi to neroztrhlo.
izabella929
@janocka...ospravedl ňujem sa, nevedela som o vašej požiadavke....asi som to nikde nečítala, alebo čítala a zabudla...ale hlôavné, že to dobre skončilo,.-)ďakujem pekne.-)
ivan14
Mám s tím ty nejlepší zkušenosti. Mražený kopr - no, snad. Takhle je to ale nejlepší - před použitím do omáčky ho převrhnu do sítka, aby ocet vykapal. A ta kyselost, která zbyde, je tak akorát - stejně se omáčka musí přikyselit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia