Kôpor naložený v oleji fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 1. júla 2016
Kôpor naložený v oleji (fotorecept)
Foto: ancicka

Takto naložený kôpor môže byť veľmi užitočný hlavne v zime na omáčky a aj ako ochutina do rôzných pokrmov. Kto má kôpor rád, tak Zobraziť celý popisTakto naložený kôpor môže byť veľmi užitočný hlavne v zime na omáčky a aj ako ochutina do rôzných pokrmov. Kto má kôpor rád, tak ocení tento spôsob uskladnenia.

Suroviny

100 g
z 1/2 citróna
1 ks
1 - 2 strúčiky
1/2 čl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    S čerstvého kôpru treba natrhať iba zelenú vňať.

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ju pokrájať na drobno,

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vložiť do misky, nastrúhať z citróna kôru,

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    osoliť a premiešať.

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridať šťavu,

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trocha oleja,

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pretlačený cesnak,

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    premiešať

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a uložiť do pohárov, uzavrieť a odložiť na chladné miesto.

    Kôpor naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mariamka
zaujimave, a podla ingrediencii urcite velmi chutne, aku to ma zivotnost?
cesminaz
Aj pre mna zaujimave.Moja mama odkladava kopor do soli a do flias.Pred pouzitim si oplachnes vodou tolko co pouzijes. Tak trocha mi tvoj recept pripomina pesto :-) Kedze tam ide citron aj cesnak,nezmeni to priliz chut toho kopru? Bude sa to dat pouzit normalne aj na kôprovu omacku? Vdaka za odpoved :-)
haji
Oh, to je zajímavý recept @Ancicka ! Moc se mi líbí. Určo vyzkouším, kopr mám moc ráda. Díky za fajnový a pro mě nový receptík! Jsi hlava otevřená!
klukodvody
No zajímavý recept, jednu skleničku vyzkouší. Já nakládám jen do octa a ten mohu použít kamkoliv a vydrží i rok pokud ho nespotřebuji. Tohle ale vyzkouším, nikdy jsem ho takto nedělal.
ewica
Zaujímavý recept, ale mohla by som vynechať cesnak?
havino
ja už mám v mrazáku, kyticu som obrala takú, že som ju ledva objala, ale my radi kôpor a som presne domíňala v týždni do varenia z minulého roka, takto neviem či aj moja mama nerobila, nepamätám či v soli, či v oleji, ale viem, že v pohári ho mala
terinka55
Zaujímavý postup. Keďže Ťa beriem ako "záruku" kvality, tak to je určite aj dobré :-)
1x ilusa
ziegelfeld1968
Treba počítať s tým, že cesnak je háklivý na dlhodobejšie skladovanie. Mám s tým svoje skúsenosti. Aj keď som ho sterilizoval buď samotný alebo s paprikou, po dlhšom čase "zovrel" v pohári, napriek tomu, že sa topil v oleji a tak som ho musel vyhodiť.Je to len moja skúsenosť, nech si to každý vyskúša
ilusa
vyborny napad,ked som zbadala tento recept,akosi ma hned napadlo,ze to bude@ancicka.Dosial som mrazila,ale toto vyskusam,mas velmi dobre recepty.
dandika1
@ancicka velmi zaujimave spracovanie,vyskusam len bez cesnaku a cit. kory,stavu pouzijem myslis ,ze tomoze ovplivnit recept?Nepokazi sa? Bud taka laskava a daj odpoved,VDAKA:-)))
ancicka
@Ewica (1.7.2016 22:42)
kludne môže vynechať cesnak.
Cesminaz včera 18:54,ja to používam väčšinou na omáčku.
@Haji ,@Klukodvody ,@Havino ,@Terinka55 ,dakujem za komentíky.
@Ewica ,vynechaj,tenjeden strúčik tam nezaškodí.
@Ziegelfeld1968 ,ja cesnak si v oleji nakladám už dlhé roky,a olej používam ,nikdy sa mi nepokazil.
@Ilusa ,ja si tak isto tiež zamrazujem so kelimka,Nikdy nerobím len na jeden spôsob.Treba vyskúšať.Nie každý má všetko rád,ved recepty sú na to,aby si každý vyskušal a tak si prispôsobil podľa svojích potrieb.
Vdaka Vám za komentáre.Pozdravujem.



izabella929
@ancicka , priznám sa toto som fakt ešte nerobila, hoci som už zavárala aj možné a nemožné..ukladám do fľaše, zalejem octom až po vrch , zatvorím a hotovo, netreba sterilizovať, len odkrúťiť , použiť a znovu zatvoriť..a použije sa i ocot na dochucovanie,,,tvoj nápad musím vyskúšať..šikuľka naša.-)
evanaaa
Ja tiež robím ako @izabella929 , len zalejem octom, aby ostala prirodzená chuť kôpru, dávala som aj do soli, na nedávno som len do octu. A dám do chladničky.
ivan14
Já už pár let nakládám kopr do octa. Jen tak, jednoduše - otrhaný nacpu do malé zavařovací lahvičky a zaleju octem, toť vše. Před použitím nechám na sítku okapat. Zbytková kyselost se do koprové omáčky hodí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia