Foto: ancicka
Takto naložený kôpor môže byť veľmi užitočný hlavne v zime na omáčky a aj ako ochutina do rôzných pokrmov. Kto má kôpor rád, tak Zobraziť celý popisTakto naložený kôpor môže byť veľmi užitočný hlavne v zime na omáčky a aj ako ochutina do rôzných pokrmov. Kto má kôpor rád, tak ocení tento spôsob uskladnenia.
Postup
-
1
S čerstvého kôpru treba natrhať iba zelenú vňať.
-
2
Potom ju pokrájať na drobno,
-
3
vložiť do misky, nastrúhať z citróna kôru,
-
4
osoliť a premiešať.
-
5
pridať šťavu,
-
6
trocha oleja,
-
7
pretlačený cesnak,
-
8
premiešať
-
9
a uložiť do pohárov, uzavrieť a odložiť na chladné miesto.
v chladničke,kým nespotrebujem.Totomnožstvoje cca 2 dl.
kludne môže vynechať cesnak.
Cesminaz včera 18:54,ja to používam väčšinou na omáčku.
@Haji ,@Klukodvody ,@Havino ,@Terinka55 ,dakujem za komentíky.
@Ewica ,vynechaj,tenjeden strúčik tam nezaškodí.
@Ziegelfeld1968 ,ja cesnak si v oleji nakladám už dlhé roky,a olej používam ,nikdy sa mi nepokazil.
@Ilusa ,ja si tak isto tiež zamrazujem so kelimka,Nikdy nerobím len na jeden spôsob.Treba vyskúšať.Nie každý má všetko rád,ved recepty sú na to,aby si každý vyskušal a tak si prispôsobil podľa svojích potrieb.
Vdaka Vám za komentáre.Pozdravujem.