Konfitovaná bravčová krkovička na pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
90-120 minút na 80-110 °C |
Postup- Bravčovú krkovičku nasolíme, okoreníme, opražíme zo všetkých strán na oleji a vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a pražíme dozlatista.
- Nakoniec pridáme nakrájanú rajčinu, podlejeme pivom a prevaríme. Opražené mäso vložíme do pekáča, zalejeme základom, prekryjeme a v rúre konfitujeme (pečieme pri nízkej teplote 80°C – 110°C), kým nie je mäso hotové.
- Pór nakrájame na kolieska, premyjeme v studenej vode a scedíme. Odkvapkaný pór opražíme na masle, osolíme, podlejeme troškou piva, a pod pokrievkou necháme spariť. Krkovičku podávame s naturálnou ryžou, preliatu výpekom, s duseným pórom.
|