Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: elle82

Receptík z Liptova, ktorý je veľmi chutný...

8
porcií
120 minút
príprava
20/30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nakrájanú cibuľku posmažím na masti, pridám červenú papriku a kapustu. Podusím 20 minút. (Ja osobne dávam do kapusty uvariť aj domácu klobásu, prípadne podlievam vývarom s údeného mäsa, ktoré neskôr pokrájam a dávam namiesto bravčového...) Ryžu uvarím bežným spôsobom. Mäsko si pokrájam na menšie kocky, osolím , okorením a dám prudko opiecť na panvicu. Opečené mäsko vložím do hrnca, podlejem a dusím skoro do mäkka.
  2. Nachystám si zapekaciu misu, ktorú len jemne vymastím a začnem vrstviť- kapustu, ryžu,mäso,ryžu a kapustu.
  3. Keď je to všetko pekne navrstvené dám to zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút, potom vytiahnem a ešte zalejem smotanou a dám ešte do chrumkava zapiecť tak na 15 minút. Ako prílohu podávam varené zemiaky, alebo chlebík. Dobrú chuť!