Koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: elle82
Receptík z Liptova, ktorý je veľmi chutný...
8 porcií |
120 minút príprava |
20/30 minút na 200 °C |
Postup
- Nakrájanú cibuľku posmažím na masti, pridám červenú papriku a kapustu. Podusím 20 minút. (Ja osobne dávam do kapusty uvariť aj domácu klobásu, prípadne podlievam vývarom s údeného mäsa, ktoré neskôr pokrájam a dávam namiesto bravčového...)
Ryžu uvarím bežným spôsobom.
Mäsko si pokrájam na menšie kocky, osolím , okorením a dám prudko opiecť na panvicu.
Opečené mäsko vložím do hrnca, podlejem a dusím skoro do mäkka.
- Nachystám si zapekaciu misu, ktorú len jemne vymastím a začnem vrstviť- kapustu, ryžu,mäso,ryžu a kapustu.
- Keď je to všetko pekne navrstvené dám to zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút, potom vytiahnem a ešte zalejem smotanou a dám ešte do chrumkava zapiecť tak na 15 minút.
Ako prílohu podávam varené zemiaky, alebo chlebík.
Dobrú chuť!