Koložvárska kapusta

Autor receptu: miqiqiqa

Ak chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho rád viac alebo menej :) Nevšímajte si, že mám každí hrniec iní :D

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme do polomäkka vo vode bez masti. Sudovú kapustu upražíme na cibuľke s pokrájanou klobásou.
  2. Na cibuľke s korením, soľou a rascou udusíme pomleté mäsko tiež do polomäkka ako ryžu pretože sa ešte dorobí v rúre.
  3. Všetko máme pripravené a môžeme začať.
  4. Na pekáč môžme dať štipku oleja ale nemusíme. 1.vrstva polovica uvarenej ryže.
  5. 2.vrstva polovica pripraveného mäsa.
  6. 3.vrstva polovica pripravenej kapusty s klobáskou.
  7. Vrstvy opakujeme. Zvyšná ryža, mäso a kapusta.
  8. Počas prečenia v rúre prekryte kapustu alobalom. Ku koncu pečenia ho zložte aby sa trochu zapiekla. Pred koncom môžte kapustu poliať cca polovicou smotany. Pečieme cca 30 minút. Dobrú chuť :)