Kolienka zapekané s hubami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Malou časťou masla vymastíme plech a vysypeme ho strúhankou. Na plech dáme uvarené kolienka.
  2. Na panvicu dáme roztopiť zvyšnú časť masla, na ktorom potom orestujeme zmes húb, zalejeme bielym vínom a zľahka povaríme, až kým sa obsah nezmenší na polovicu. Zalejeme smotanou a povaríme 5 minút, nakoniec primiešame rozšľahané žĺtky, osolíme a okoreníme.
  3. Tri štvrtiny zmesi vylejeme na cestovinu, posypeme nastrúhaným syrom niva. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 – 15 minút. Podávame preliate zvyškom hubovej zmesi.