Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami

martinis - fotkamartinis, 22. júla 2014
Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami
Foto: martinis

Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a dá sa zohnať s rôznym obsahom tuku. Ja som Zobraziť celý popisMleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a dá sa zohnať s rôznym obsahom tuku. Ja som použil chudé hovädzie a pripravil som grahamové kolienka s vôňou byliniek a vína, paradajkami a mletým mäsom. Poctivé jedlo z dostupných surovín.

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 PL
125 g
 štipka
 čerstvo namleté
1/2 ks (nakrájaná najemno)
1 strúčik (pretlačený)
1/2 ČL + na posypanie
1/2 plechovky
1/4 plechovky
 plechovka
2 ks (nakrájané na kolieska)
 hrnček




Postup

  1. 1

    Mleté mäso opláchneme v sitku pod studenou vodou. Do väčšej panvice kvapneme olej, necháme poriadne rozohriať a pridáme mäso. Orestujeme, ochutíme soľou a korením, pridáme tymián, bobkový list, cibuľu a cesnak a zalejeme paradajkami, vínom a vývarom. Privedieme k varu, plameň stíšime, prikryjeme a varíme 30 minút.

    Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami - obrázok 1
  2. 2

    10 minút pred koncom varenia pridáme jarnú cibuľku, zamiešame a dovaríme. Súbežne s omáčkou uvaríme kolienka, mojim z Cessi stačili tri minúty a tie scedíme. Vmiešame so štipkou soli do omáčky, vytiahneme bobkový list a servírujeme v hlbokom tanieri posypané tymiánom.

    Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami - obrázok 2
  3. 3

    Poznámka: Mierku plechovky som si zvolil, pretože som do panvice najprv vlial paradajky a potom som do plechovky nalial víno a vývar, čím som zároveň plechovku vypláchol od zvyškov paradajok a použil tak celkom všetko :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Vidím, že oplachovanie mletého mäsa si nezanechal:-) výborne si navaril, iste by mi chutilo, kolienka sú moje obľúbené cestoviny:-)
martinis
@kukulienka71 ja som si na to spomenul, aj som nad tým rozmýšľal, ale predsalen, šlo o mäso z obchodu, tak som ho radšej premyl :)
Aj ja mám kolienka rád, ďakujem ;)
1x hanak
leomax
Fajnový recept, @Ma ťo. Najskôr som ostal prekvapený z tej mierky, ale v bode 3 si to vysvetlil :-).Myslel som si, že už aj víno a vývar sa predáva v konzervách. Recept nemá chybu, nakoniec, ako všetky od Teba. Si pašák!
andiss
@martinis fajneee, na tomto by som si urcite pochutila, kolienka grahamove? na cestovinach asi ani tak nezalezi, rozhodne mam vsak tip pre chutny obed.. chvaaalim, dakujem :-)
1x hanak
andiss
Skusim sa popozerat po tych grahamovych kolienkach a vyskusam, zvyknem kupovat len celozrrne penne, muslicky ci bezlepkove vrtulky z kukuricnej muky :-)
martinis
@izabella929 ďakujeem, som rád :)
@leomax preto som to napísal, aby nedošlo k nedorozumeniu, samému by mi to bolo divné :) Ďakujem, veľmi si ma potešil! ;)
@andiss kolienka grahamové, správne - dokonca Cessi, od nás, zo SNV :)
Mne to chutí s nimi, majú takú obilninovú chuť, takže rozhodne odporúčam zohnať, ale ak sa nepodarí, nevadí. Nech ti chutí, ja ďakujem! ;)
1x hanak
pipnat
konečne niekto, o kom viem, že preplachuje mleté mäso z obchodu....väčsinou počúvam divné poznámky (veď všetky baktérie sa varením stratia), ale príde mi to prirodzené, lebo predpokladám, že mäso v obchode pred mletím nikto neumyje.....inak recept super, ako vždy od teba, @martinis :)len tak ďalej:)
1x hanak
kukulienka71
iba poznámka pre zaujímavosť, Potravinový kódex, paragraf 54, ods.1) Mletie mäsa sa môže vykonávať len v predajni potravín s povoleným predajom výsekového mäsa, a to len na požiadanie kupujúceho priamo pred ním a po omytí mäsa tečúcou pitnou vodou.
malo by sa to dodržiavať a zákazník na tom má trvať, vo vlastnom záujme:-) Ja mleté balené mäso zo zásady nekupujem. Ak ho premyješ po zomletí, bude vodovej chuti:-(
evanaaa
Čo sa týka umývania mäsa pred mletím, u nás v našom mäsiarstve to robia pred očami kupujúcich a myslím, že aj vo veľkovýrobe a inde mäso poumývajú, resp. opláchnu, v tomto som trocho optimista, nemyslím, že každý a všade robí zle......ja inak tiež používam cestoviny celozrnné , špaldové a aj tieto grahamové Cessi.
afataga
ved toto nie je salat :-), ale paci sa mi to, vlastne skoro taky masovy salat :-) a da sa toho urobit plny hrniec a nezvadne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia