Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami

Autor receptu: martinis

Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a dá sa zohnať s rôznym obsahom tuku. Ja som použil chudé hovädzie a pripravil som grahamové kolienka s vôňou byliniek a vína, paradajkami a mletým mäsom. Poctivé jedlo z dostupných surovín.

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso opláchneme v sitku pod studenou vodou. Do väčšej panvice kvapneme olej, necháme poriadne rozohriať a pridáme mäso. Orestujeme, ochutíme soľou a korením, pridáme tymián, bobkový list, cibuľu a cesnak a zalejeme paradajkami, vínom a vývarom. Privedieme k varu, plameň stíšime, prikryjeme a varíme 30 minút.
  2. 10 minút pred koncom varenia pridáme jarnú cibuľku, zamiešame a dovaríme. Súbežne s omáčkou uvaríme kolienka, mojim z Cessi stačili tri minúty a tie scedíme. Vmiešame so štipkou soli do omáčky, vytiahneme bobkový list a servírujeme v hlbokom tanieri posypané tymiánom.
  3. Poznámka: Mierku plechovky som si zvolil, pretože som do panvice najprv vlial paradajky a potom som do plechovky nalial víno a vývar, čím som zároveň plechovku vypláchol od zvyškov paradajok a použil tak celkom všetko :)