Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca fotorecept
Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril čas aj robotu.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
1 ks |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
3 - 4 PL |
|
1 KL |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 - 2 KL |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Koleno umyjeme a osušíme. Kožu narežeme ostrým nožom na štvorce a dobre nasolíme. Soľou nešetríme a snažíme sa ju votrieť čo najviac do mäsa. Pripravíme si marinádu z oleja, rozotretého cesnaku, chilli omáčky, trošky soli a papriky. Všetko poriadne rozmiešame a natrieme nasolené koleno.
-
2
Na dno kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu koleno, pridáme celé korenia, bobkový list a navrch opäť cibuľu. Nádobu prikryjeme a dáme do chladničky marinovať cez noc, čím dlhšie, tým lepšie...
-
3
...na druhý deň nádobu preložíme do pomalého hrnca, pridáme 200 ml čierneho piva a pečieme asi 8 hodín na úrovni LOW.
-
4
Koleno sa po tomto čase úž rozpadáva, stačí len vybrať kosť a preložiť na menší plech.
-
5
Vložíme na 10 minút pod gril aby sa nám koža prepiekla do chrumkava.
-
6
Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi a chlebom.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu