Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 8. júna 2017 9:51
Ďalšie recepty »
Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept)Foto: kimlo

Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril čas aj robotu.

2
porcie
30 min
príprava
480 min
na 90 °C

Suroviny

1 ks
8 ks
4 ks
3 - 4 PL
1 KL
4 strúčiky
2 ks
1 - 2 KL
podľa chuti
1 KL
200 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Koleno umyjeme a osušíme. Kožu narežeme ostrým nožom na štvorce a dobre nasolíme. Soľou nešetríme a snažíme sa ju votrieť čo najviac do mäsa. Pripravíme si marinádu z oleja, rozotretého cesnaku, chilli omáčky, trošky soli a papriky. Všetko poriadne rozmiešame a natrieme nasolené koleno.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu koleno, pridáme celé korenia, bobkový list a navrch opäť cibuľu. Nádobu prikryjeme a dáme do chladničky marinovať cez noc, čím dlhšie, tým lepšie...

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na druhý deň nádobu preložíme do pomalého hrnca, pridáme 200 ml čierneho piva a pečieme asi 8 hodín na úrovni LOW.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koleno sa po tomto čase úž rozpadáva, stačí len vybrať kosť a preložiť na menší plech.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme na 10 minút pod gril aby sa nám koža prepiekla do chrumkava.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi a chlebom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist