Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca fotorecept
Foto: kimlo
Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril čas aj robotu.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Koleno umyjeme a osušíme. Kožu narežeme ostrým nožom na štvorce a dobre nasolíme. Soľou nešetríme a snažíme sa ju votrieť čo najviac do mäsa. Pripravíme si marinádu z oleja, rozotretého cesnaku, chilli omáčky, trošky soli a papriky. Všetko poriadne rozmiešame a natrieme nasolené koleno.
-
2
Na dno kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu koleno, pridáme celé korenia, bobkový list a navrch opäť cibuľu. Nádobu prikryjeme a dáme do chladničky marinovať cez noc, čím dlhšie, tým lepšie...
-
3
...na druhý deň nádobu preložíme do pomalého hrnca, pridáme 200 ml čierneho piva a pečieme asi 8 hodín na úrovni LOW.
-
4
Koleno sa po tomto čase úž rozpadáva, stačí len vybrať kosť a preložiť na menší plech.
-
5
Vložíme na 10 minút pod gril aby sa nám koža prepiekla do chrumkava.
-
6
Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi a chlebom.
Máš pravdu, bolo naozaj vynikajúce! :-P
Som rád že chutilo! Pomalý hrniec je výborná vec...
Jediné štěstí, že tuto nádheru dáváš odpoledne. Krása!!
mňa bolia moje staré kolená..
no pri tomto pohľade nielen kolená
ale aj duša je zlomená..
že nie sú u nás na pekáči..
ten pohľad sa mi veľmo páči..:-)
Liatinový som zabudla napísať :)
Ahoj, možno by stačilo aj tých 5 hodín ak sa pečie pri 130°, no v PH takú teplotu nedosiahnem, tam je okolo 90°, tak preto so dal pre istotu väčší čas... to je recept spred 4 rokov, ešte som nemal toľko skúseností s PH. :-)