Špargľový koláč
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 (+ chladenie) minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Štyri menšie obdĺžnikové formičky na koláčiky (alebo jednu koláčovú formu) vymastíme maslom, dno vyložíme papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkáme a formičky ním vystelieme. Odložíme do chladničky vychladiť.
- Zo špargle oškrabeme dolnú časť stoniek a odkrojíme drevnaté konce. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu, vložíme do nej pripravenú špargľu a 3 minúty ju povaríme. Potom ju schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Smotanu rozšľaháme s rozdrobeným syrom feta, so žĺtkami a štipkou mletého čierneho korenia. Formičky s cestom vyberieme z chladničky. Rozdelíme do nich smotanovú zmes a na ňu rozložíme stonky špargle.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C
a pečieme 20 minút. Potom koláčiky posypeme nakrájanou parmskou šunkou
a ešte 5 minút dopečieme. Necháme krátko vychladnúť, vyberieme z formičiek a podávame.
|