Špargľový koláč

Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Štyri menšie obdĺžnikové formičky na koláčiky (alebo jednu koláčovú formu) vymastíme maslom, dno vyložíme papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkáme a formičky ním vystelieme. Odložíme do chladničky vychladiť.
  2. Zo špargle oškrabeme dolnú časť stoniek a odkrojíme drevnaté konce. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu, vložíme do nej pripravenú špargľu a 3 minúty ju povaríme. Potom ju schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  3. Smotanu rozšľaháme s rozdrobeným syrom feta, so žĺtkami a štipkou mletého čierneho korenia. Formičky s cestom vyberieme z chladničky. Rozdelíme do nich smotanovú zmes a na ňu rozložíme stonky špargle.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Potom koláčiky posypeme nakrájanou parmskou šunkou a ešte 5 minút dopečieme. Necháme krátko vychladnúť, vyberieme z formičiek a podávame.