Orechové drobné pečivo
Orechové drobné pečivo

Koláčiky s pekanovými orechmi a ríbezľovým lekvárom

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. októbra 2021
Koláčiky s pekanovými orechmi a ríbezľovým lekvárom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
30 minút
príprava
14 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g mleté
100 g
200 g
1 bal.
2 ks
Na obalenie:
200 g posekané
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Múku, pomleté orechy a cukor dáme do jednej misy, primiešame maslo. Do zmesi zapracujeme žĺtky. Cesto dáme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Z cesta formujeme malé guľky (asi 8–gramové), namočíme do mierne vyšľahaných bielkov a potom do posekaných pekanových orechov. Ukladáme na papierom vyložený plech.

  3. 3

    V strede každého kúska urobíme priehlbinu a pečieme 14 minút na 180 °C. Po vychladnutí dáme do priehlbiniek lekvár.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia