Foto: jo
Tento recept som našla na internete. V prvom momente ma zaujal názov. Medzi nami dievčatami, komu by sa v mysli nevynorila nejaká milá spomienka. Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete. V prvom momente ma zaujal názov. Medzi nami dievčatami, komu by sa v mysli nevynorila nejaká milá spomienka. Tak som trošku pátrala a jediné, čo som našla pod rovnakým názvom, je novoročný čínsky koláčik. Trubičky, podobné našim vianočným, zhotovené z kokosu, ryžovej múky vajec a cukru. Údajne ich tajní milenci používali ako schránku na svoje ľúbostné listy. To čo som upiekla, je pravdepodobne slovenská verzia.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Z hladkej múky, rastlinného tuku, octu, žĺtkov a soli vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dva rovnaké valčeky a nakrájame ich na menšie kúsky. Z jednotlivých kúskov cesta urobíme guľky veľkosti 2 až 3 cm. Pomocou valčeka (môžeme aj rukami) vytvarujeme z guliek tenké, pravidelné kolieska a polovicu z nich jemne vtlačíme do košíkových formičiek. Druhú časť koliesok použijeme na zakrytie.
- 2
Na plnku som použila polovičnú dávku, t.j. z troch bielok. Vyšľaháme bielky s kryštálovým a vanilínovým cukrom a postupne prisypeme aj kokosovú múčku.
- 3
Do stredu cesta v košíčku dáme plnku a na ňu položíme koliesko cesta. Okraje opatrne postláčame tak, aby sa obe vrstvy cesta spojili a plnka nevyliezala pri pečení von. Vznikne "niečo", čo mi pripomína vankúšik na ihly. Upečieme pri teplote 180 °C približne 20 až 25 minut a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Robila som to presne takto, možno by však nebolo zlé, ešte teplé ich obaliť v práškovom cukre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu