Koláč z tekvice Hokkaido (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

V rámci zdravého vyvárania z tekvice som na dnes pripravila koláč. Našla som ho na nete, páči sa mi, tak som ho dnes piekla. Je výborný.

42
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny na koláč. Tekvicu som nastrúhala.
  2. Najprv som vymiešala vajcia, cukor a tuk.
  3. Potom zmiešame postrúhanú tekvicu, muku, škoricu,prášok do pečiva, vanilkový cukor, sodu bicarbonu a zmes (lubovolná,podla chuti) orieškov, pistácií a kandizovaneho ovocia.
  4. Potom do sypkej zmesi pridáme vymiešane vajcia s cukrom a tukom a mlieko. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme viac mlieka.
  5. Hmotu vylejeme na pomastený a vysypaný veľký plech, zarovnáme.
  6. Dáme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút. Upečený koláčik vyzerá krásne.
  7. Potom vrch koláča možeme ozdobiť čokoládovou polevou.
  8. Potom koláč nakrájame na úhladné kúsky a možeme si k nemu urobiť kávičku, alebo čaj.