Koláč z tekvice Hokkaido (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
V rámci zdravého vyvárania z tekvice som na dnes pripravila koláč. Našla som ho na nete, páči sa mi, tak som ho dnes piekla. Je výborný.
42 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny na koláč. Tekvicu som nastrúhala.
- Najprv som vymiešala vajcia, cukor a tuk.
- Potom zmiešame postrúhanú tekvicu, muku, škoricu,prášok do pečiva, vanilkový cukor, sodu bicarbonu a zmes (lubovolná,podla chuti) orieškov, pistácií a kandizovaneho ovocia.
- Potom do sypkej zmesi pridáme vymiešane vajcia s cukrom a tukom a mlieko. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme viac mlieka.
- Hmotu vylejeme na pomastený a vysypaný veľký plech, zarovnáme.
- Dáme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút. Upečený koláčik vyzerá krásne.
- Potom vrch koláča možeme ozdobiť čokoládovou polevou.
- Potom koláč nakrájame na úhladné kúsky a možeme si k nemu urobiť kávičku, alebo čaj.