Koláč z kyslej kapusty

menoee - bez fotkymenoee, 24. marca 2013
Koláč z kyslej kapusty
Foto: menoee

Tento recept som našla na internete a mne osobne veľmi chutí :-)

Suroviny

1 kg
1
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 sáčku
2 hrnčeky
 podľa chuti
 na potretie




Postup

  1. 1

    Kapustu si nadrobno nakrájame, pridáme vajce, olej, mlieko, prášok do pečiva a múku a s rukou všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Potom si ošúpem cesnak a pretlačím do cesta. Koláčik má potom lepšiu chuť.

  3. 3

    Vymastíme si plech a vysypeme múkou cesto dáme na plech a pečieme na cca 200 stupňou.

  4. 4

    Keď je koláčik upečený, roztopíme si maslo, pridáme trošku soli a pretlačený cesnak a potrieme nim upečený koláč.

  5. 5

    Kto je viac mäsový typ, môže si do cesta nakrájať slaninku alebo klobásku, je to potom sýtejšie, také chlapské :-)

Diskusia k receptu

evusik
@memoee u nás sa takémuto koláču hovorí Meteník, neviem prečo, ale je to výborný slaný koláč, dobrý samotný ale aj ako príloha napr. k polievke... musím potvrdiť, že je to vynikajúca pochúťka :-)
ivanca333
Robila som včera prvý krát, dávala som 2 vajíčka, bez prášku do pečiva a namiesto múky som použila detskú krupicu a ešte navyše pokrájanú šunku a strúhaný syr. Za mňa a za brata na jednotku, len manžel trocha ohŕňal nosom, pretože nemá rád kyslú kapustu, ale to je jeho problém :-).
používateľ nemá avatar
hag
hag
Toto musím vyskúšať, to som ešte nejedla. Vyzerá to veľmi dobre.
hubata
Viem si ho predstaviť že chutí ku kyslej polievke, lebo robievam kysnuté koláče s bryndzou, smotanou a kôprom. S kyslou kapustou som ešte nerobila, určite to môže byť dobrota.
Treba kyslú kapustu troška vytlačiť, aby nebola taká mokrá?
Vďaka za odpoveď a receptík ukladám do KK pre inšpiráciu.

V
menoee
hubata kapustu scedím, dám na sitko, nech stečie šťava, ale potom do cesta trošku z tej šťavy odlejem, aby koláč nebol moc suchý.
staja
@evusik , tento koláč voláme tiež meteník a naučila som sa ho na chate na Liptove, je výborný, len ja ho robím z kysnutého cesta bez prášku do pečiva a posýpam ho ešte pred pečením rascou. Cesnak s masielkom na horúci upečený koláč dáva vynikajúcu chuť.
remcula
Zajímavé. Jak to vlastně chutná? To zelí je hodně cítit? Tedy, je myšleno zelí-kvašené??
menoee
Áno, je to kyslá kupsta, niekomu to na chuť môže pripomínať ako zemiakové placky...
radost
@menoee
teraz podvečer som piekla-prvýkrát v živote-u nás sa nerobievalo..veľmi chutné..využila som kapustu-ktorá zostala..nemá chybu..muž si veľmi pochvaľoval..vraj sa to volá Meteník..som sa tu na VARECHE dočítala..s PDP je to rýchle..niekedy skúsim kysnuté cesto..
dakujeme..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia