Koláč s nivou a slaninou
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
25 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, maslo alebo margarín a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.
- Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.
- Na prípravu náplne syr nastrúhame, slaninu nadrobno nakrájame a paradajky prekrojíme na polovice. Cesto potrieme kečupom, na to pokladieme slaninu, posypeme nivou a poukladáme cherry paradajky. Vložíme do predhriatej rúry a pečenie..
<br /><br />
Elektrická rúra: 180°C <br />
Teplovzdušná rúra: 160°C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.
|