Koláč s krémešovou plnkou
Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 18. apríla 2018
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 18. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
Na krém: | |
500 ml |
|
500 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 bal |
|
Na ozdobu: | |
(alebo drobné ovocie) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z múky, masla, práškového cukru, vajca, zo žĺtka a z prášku do pečiva urobíme cesto podobné lineckému. Rozvaľkáme ho a vložíme do formy s priemerom 30 cm tak, aby cesto vytváralo aj okraj koláča.
- 2
Všetky ostatné suroviny dáme do nádoby a rozmixujeme na hladký tekutý krém. Vylejeme na cesto a dáme piecť do rúry asi na 30 minút tak, že vrch cesta najskôr prekryjeme papierom na pečenie, aby sa nepripálil, a asi 10 minút pred dopečením papier zložíme.
- 3
Vychladnutý koláč nakrájame na úhľadné kúsky a dozdobíme buď jedlými kvietkami, alebo drobným bobuľovým ovocím. Koláč môžeme poliať čokoládou.
Tiež krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu