Koláč s krémešovou plnkou

Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 18. apríla 2018
Koláč s krémešovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
75 g
75 g
1 ks
1 ks
1 KL
Na krém:
500 ml
500 g
100 g
100 ml
1 ks
3 ks
1 bal
Na ozdobu:
 (alebo drobné ovocie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Z múky, masla, práškového cukru, vajca, zo žĺtka a z prášku do pečiva urobíme cesto podobné lineckému. Rozvaľkáme ho a vložíme do formy s priemerom 30 cm tak, aby cesto vytváralo aj okraj koláča.

  2. 2

    Všetky ostatné suroviny dáme do nádoby a rozmixujeme na hladký tekutý krém. Vylejeme na cesto a dáme piecť do rúry asi na 30 minút tak, že vrch cesta najskôr prekryjeme papierom na pečenie, aby sa nepripálil, a asi 10 minút pred dopečením papier zložíme.

  3. 3

    Vychladnutý koláč nakrájame na úhľadné kúsky a dozdobíme buď jedlými kvietkami, alebo drobným bobuľovým ovocím. Koláč môžeme poliať čokoládou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: