« Naspäť na tento recept

Koláč s krémešovou plnkou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Rúru predhrejeme na 180 °C. Z múky, masla, práškového cukru, vajca, zo žĺtka a z prášku do pečiva urobíme cesto podobné lineckému. Rozvaľkáme ho a vložíme do formy s priemerom 30 cm tak, aby cesto vytváralo aj okraj koláča.

Všetky ostatné suroviny dáme do nádoby a rozmixujeme na hladký tekutý krém. Vylejeme na cesto a dáme piecť do rúry asi na 30 minút tak, že vrch cesta najskôr prekryjeme papierom na pečenie, aby sa nepripálil, a asi 10 minút pred dopečením papier zložíme.

Vychladnutý koláč nakrájame na úhľadné kúsky a dozdobíme buď jedlými kvietkami, alebo drobným bobuľovým ovocím. Koláč môžeme poliať čokoládou.

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist