Jablkový koláč
Jablkový koláč

Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami

lunter - fotkalunter, 2. novembra 2018. Komerčný recept.
Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami
Foto: Lunter
6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
280 g
100 g
4 PL
8 PL
Jablková plnka:
5 ks
2 ČL
100 ml
150 g
1 PL
Tofu plnka:
1 bal.
 hrsť
50 ml
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto vymiesime hladké elastické cesto - múku zmiešame s cukrom, pridáme tuhý kokosový olej a vodu. Rukami vymiesime cesto, ktoré dáme asi na hodinu odležať do chladničky.

  2. 2

    Hrozienka namočíme do rumovej esencie. Jablká nakrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s agáve, trstinovým cukrom a škoricou. Množstvo cukru môžeme upraviť podľa kyslosti jabĺk. Povaríme na miernom plameni, kým nezmäknú - asi 15 minút - dávame pozor, aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Tofu rozdrobíme rukami, primiešame vanilkový cukor a hrozienka.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na jednu tretinu a dve tretiny. Dve tretiny rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, najlepšie medzi dvoma papiermi na pečenie. Vložíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Na cesto dáme plnku z tofu, na vrch skaramelizované jabĺčka. Zvyšnú tretinu cestu vyvaľkáme a narežeme na prúžky. Tie prekladáme tak, aby na vrchu koláča vytvorili mriežku. Pred pečením ešte môžeme posypať trstinovým cukrom.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C do zlatista, približne 45 minút.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: