Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami

Foto: Lunter
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 280 g |
|
| 100 g |
|
| 4 PL |
|
| 8 PL |
|
| Jablková plnka: | |
| 5 ks |
|
| 2 ČL |
|
| 100 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| Tofu plnka: | |
| 1 bal. |
|
| hrsť |
|
| 50 ml |
|
| 2 bal. |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vymiesime hladké elastické cesto - múku zmiešame s cukrom, pridáme tuhý kokosový olej a vodu. Rukami vymiesime cesto, ktoré dáme asi na hodinu odležať do chladničky.
- 2
Hrozienka namočíme do rumovej esencie. Jablká nakrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s agáve, trstinovým cukrom a škoricou. Množstvo cukru môžeme upraviť podľa kyslosti jabĺk. Povaríme na miernom plameni, kým nezmäknú - asi 15 minút - dávame pozor, aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť.
- 3
Tofu rozdrobíme rukami, primiešame vanilkový cukor a hrozienka.
- 4
Cesto rozdelíme na jednu tretinu a dve tretiny. Dve tretiny rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, najlepšie medzi dvoma papiermi na pečenie. Vložíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Na cesto dáme plnku z tofu, na vrch skaramelizované jabĺčka. Zvyšnú tretinu cestu vyvaľkáme a narežeme na prúžky. Tie prekladáme tak, aby na vrchu koláča vytvorili mriežku. Pred pečením ešte môžeme posypať trstinovým cukrom.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C do zlatista, približne 45 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu