Koláč s čučoriedkami a mrveničkou

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z droždia, vlažného mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme kvások. Pridáme múku, zvyšok mlieka, cukru, kôru z citróna a olej, vypracujeme cesto necháme v teple hodinu vykysnúť. Cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený plech a navrstvíme umyté čerstvé, resp. mrazené čučoriedky zmiešané s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
  2. Na čučoriedkovú zmes nastrúhame mrvenicu pripravenú zo zmesi masla, kryštálového cukru a hladkej múky. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 45 minút.
  3. NÁŠ TIP: Čučoriedky možno nahradiť aj iným drobným ovocím, napríklad ríbezľami, ktoré možno pomiešať s osladeným pomletým makom.