Koláč s čučoriedkami a mrveničkou
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Z droždia, vlažného mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme kvások. Pridáme múku, zvyšok mlieka, cukru, kôru z citróna a olej, vypracujeme cesto necháme v teple hodinu vykysnúť. Cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený plech a navrstvíme umyté čerstvé, resp. mrazené čučoriedky zmiešané s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
- Na čučoriedkovú zmes nastrúhame mrvenicu pripravenú zo zmesi masla, kryštálového cukru a hladkej múky. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 45 minút.
- NÁŠ TIP: Čučoriedky možno nahradiť aj iným drobným ovocím, napríklad ríbezľami, ktoré možno pomiešať s osladeným pomletým makom.
|