Koláč plnený špargľou a hráškom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
190 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zamiesime cesto, vytvarujeme ho do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Cesto rozvaľkáme do šírky asi 22 cm. Vyložíme ním maslom vymastenú formu na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 °C. Zapekáme približne 12–14 minút, potom necháme vychladnúť.
  2. Uvaríme špargľu (cca 15 – 20 minút, zelená špargľa sa uvarí rýchlejšie ako biela). Pokrájame ju na kolieska (časť možno odložiť na ozdobu). Hrášok spolu so špargľou uložíme na koláč.
  3. Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na koláč a navrch nasypeme strúhaný parmezán. Takto pripravený koláč dopečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.