Koláč „koch“ s ovocnou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Mixérom šľaháme žĺtky a postupne pridávame cukor, múku, krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske našľaháme bielky.
  2. Do našľahaných bielkov pridáme zmes z prvej misky a pomaly miešame varechou. Do vymasteného pekáča posypaného múkou dáme zmes a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Pred vybratím korpusu z rúry zohrejeme mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď je korpus hotový a mlieko zohriate, vylejeme mlieko na korpus a necháme vychladnúť v chladničke.
  3. Omáčka z lesného ovocia: Z cukru si urobíme karamel, zalejeme červeným vínom, pridáme lesné ovocie, škoricu, klinčeky a po zovretí zahustíme solamylom.
  4. Omáčka z kyslej smotany: Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom. Koláč nakrájame a podávame s omáčkami.