Koláč „koch“ s ovocnou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Korpus: Do dvoch misiek
oddelíme žĺtky od bielkov.
Mixérom šľaháme žĺtky
a postupne pridávame cukor,
múku, krupicu a kypriaci prášok.
V druhej miske našľaháme
bielky.
- Do našľahaných bielkov pridáme
zmes z prvej misky
a pomaly miešame varechou.
Do vymasteného pekáča posypaného
múkou dáme zmes
a pečieme pri 180 °C asi 25
minút. Pred vybratím korpusu
z rúry zohrejeme mlieko s vanilkovým
a kryštálovým cukrom.
Keď je korpus hotový a mlieko
zohriate, vylejeme mlieko na
korpus a necháme vychladnúť
v chladničke.
- Omáčka z lesného ovocia:
Z cukru si urobíme karamel,
zalejeme červeným vínom, pridáme
lesné ovocie, škoricu, klinčeky a po
zovretí zahustíme solamylom.
- Omáčka z kyslej smotany:
Kyslú smotanu vymiešame
s vanilkovým cukrom. Koláč
nakrájame a podávame s omáčkami.
|