Koláč Brioche - chinois fotorecept

mojack - fotkamojack, 3. februára 2011
Koláč Brioche - chinois (fotorecept)
Foto: mojack

- Ku káve alebo čaju

Suroviny

400 g
90 g
50 g
2 ks
20 g
100 ml
Krém:
2 ks
100 g
30 g
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto dám vymiešať do pekárničky. Krasne nakyslo .

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme pracovnú dosku múkou a z vykysnutého cesta odrežem 1/3.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobím si počas kysnutia krém. Zmiešam cukor a žĺtky. Pridám preosiatu múku. Do mlieka vsypem vanilkový cukor a privediem do varu. Pomaličky vlejem žĺtkovú zmes - uvarím do zhustnutia. Dám vychladnúť.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z 1/3 cesta vyvaľkám tenký kruh a položím na dno dno tortovej formy.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zbytku cesta vyvaľkám obdĺžnik. Celú plochu potriem vychladnutým krémom.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pekne rozotriem aby bolo všade.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povrch posypem napr. hrozienkami. Ja som dala nastrúhanú čokoládu.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom cesto zrolujem,

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a nakrájam na hrúbku asi 5 cm.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Naukladám ich tak, aby medzi nimi zostalo nejaké voľné miesto.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nechám znova nakysnút, pekne vykysne a vyplní celú formu.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    potriem vajíčkom a dám upiect. Po úplnom vychladnutí som potrela glazúrou z práškového cukru rozpusteného v troške vody.

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A odrezaný kúsok ...

    Koláč Brioche - chinois (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

1ariana
Toto vyzerá úplne super a určite aj tak chutí, Ukladám do KK a príležitostne sa doma predvediem novým receptom.
mojack
Hodili by sa aj hrozienka ale moje deti, ked nemusi tak radšej nie.
Medzi cestom je plnka, tak to chutí lepšie.Hlavne by sa to malo krájat ked je studené.
silvia68
To robievam , je to veľmi chutné, zatiaľ som dávala len vanilkový puding, ale vďaka za nápad, na budúce dám aj čokoládu. Robievam na veľký plech. Puding treba nechať vychladnúť, raz som sa ponáhľala , dala som teplý , na chuti to nezmenilo nič , ale tá robota s tým, nikdy viac, radšej si puding uvariť skôr, ešte pred miesením cesta.
janette4
tento koláčik robievam pravidelne, u nás je to jeden z TOP receptov.je fantastický,krásne vyzerá,ešte lepšie chutí a je jednoduchý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia