Foto: mojack
- Ku káve alebo čaju
Postup
-
1
Suroviny na cesto dám vymiešať do pekárničky. Krasne nakyslo .
-
2
Posypeme pracovnú dosku múkou a z vykysnutého cesta odrežem 1/3.
-
3
Urobím si počas kysnutia krém. Zmiešam cukor a žĺtky. Pridám preosiatu múku. Do mlieka vsypem vanilkový cukor a privediem do varu. Pomaličky vlejem žĺtkovú zmes - uvarím do zhustnutia. Dám vychladnúť.
-
4
Z 1/3 cesta vyvaľkám tenký kruh a položím na dno dno tortovej formy.
-
5
Zo zbytku cesta vyvaľkám obdĺžnik. Celú plochu potriem vychladnutým krémom.
-
6
Pekne rozotriem aby bolo všade.
-
7
Povrch posypem napr. hrozienkami. Ja som dala nastrúhanú čokoládu.
-
8
Potom cesto zrolujem,
-
9
a nakrájam na hrúbku asi 5 cm.
-
10
Naukladám ich tak, aby medzi nimi zostalo nejaké voľné miesto.
-
11
Nechám znova nakysnút, pekne vykysne a vyplní celú formu.
-
12
potriem vajíčkom a dám upiect. Po úplnom vychladnutí som potrela glazúrou z práškového cukru rozpusteného v troške vody.
-
13
A odrezaný kúsok ...
Medzi cestom je plnka, tak to chutí lepšie.Hlavne by sa to malo krájat ked je studené.