Koláč Brioche - chinois (fotorecept)
Autor receptu: mojack
- Ku káve alebo čaju Postup- Suroviny na cesto dám vymiešať do pekárničky. Krasne nakyslo .
- Posypeme pracovnú dosku múkou a z vykysnutého cesta odrežem 1/3.
- Urobím si počas kysnutia krém. Zmiešam cukor a žĺtky. Pridám preosiatu múku. Do mlieka vsypem vanilkový cukor a privediem do varu. Pomaličky vlejem žĺtkovú zmes - uvarím do zhustnutia. Dám vychladnúť.
- Z 1/3 cesta vyvaľkám tenký kruh a položím na dno dno tortovej formy.
- Zo zbytku cesta vyvaľkám obdĺžnik. Celú plochu potriem vychladnutým krémom.
- Pekne rozotriem aby bolo všade.
- Povrch posypem napr. hrozienkami. Ja som dala nastrúhanú čokoládu.
- Potom cesto zrolujem,
- a nakrájam na hrúbku asi 5 cm.
- Naukladám ich tak, aby medzi nimi zostalo nejaké voľné miesto.
- Nechám znova nakysnút, pekne vykysne a vyplní celú formu.
- potriem vajíčkom a dám upiect. Po úplnom vychladnutí som potrela glazúrou z práškového cukru rozpusteného v troške vody.
- A odrezaný kúsok ...
|