Koláč Brioche - chinois (fotorecept)

Autor receptu: mojack

- Ku káve alebo čaju

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto dám vymiešať do pekárničky. Krasne nakyslo .
  2. Posypeme pracovnú dosku múkou a z vykysnutého cesta odrežem 1/3.
  3. Urobím si počas kysnutia krém. Zmiešam cukor a žĺtky. Pridám preosiatu múku. Do mlieka vsypem vanilkový cukor a privediem do varu. Pomaličky vlejem žĺtkovú zmes - uvarím do zhustnutia. Dám vychladnúť.
  4. Z 1/3 cesta vyvaľkám tenký kruh a položím na dno dno tortovej formy.
  5. Zo zbytku cesta vyvaľkám obdĺžnik. Celú plochu potriem vychladnutým krémom.
  6. Pekne rozotriem aby bolo všade.
  7. Povrch posypem napr. hrozienkami. Ja som dala nastrúhanú čokoládu.
  8. Potom cesto zrolujem,
  9. a nakrájam na hrúbku asi 5 cm.
  10. Naukladám ich tak, aby medzi nimi zostalo nejaké voľné miesto.
  11. Nechám znova nakysnút, pekne vykysne a vyplní celú formu.
  12. potriem vajíčkom a dám upiect. Po úplnom vychladnutí som potrela glazúrou z práškového cukru rozpusteného v troške vody.
  13. A odrezaný kúsok ...