Foto: smuuk043
Jeden z mojich kuchynských pokusov :)
Postup
-
1
Urobíme si cesto: Bielka vyšľaháme do snehu a do takmer vyšľahaného pridávame po lyžiciach cukor. Znížime otáčky a po jednom prišľahávame žltky. V miske si zmiešame dokopy múku s kakaom. Zmes vmiešavame po troche do cesta ručne, miešame opatrne! Cesto vylejeme na menší plech a dáme upiecť na 160 stupňoch. Dobu treba odsledovať. (zabudla som totiž odmerať čas pečenia).
- 2
Zo 400ml mlieka a prášku uvaríme puding.(ja som sypla do mlieka aj trocha kokosu) Môžete ho odrazu aj osladiť, ja som sladila až neskôr. Ked puding vychladne, zmiešajte ho s tvarohom. V prípade potreby dochutiť cukrom. Ďalej som si urobila kokosové mliečko: 6PL kokosu som zmiešala s 250ml horúcej vody. Nechala som chvíľu naboptnať, a potom som dobre rozmixovala. Zmes potom precedíme cez sitko. Ostane mliečko,ktoré ak chcete, doslaďte, ale ja som nesladila. Zvyšok kokosu si môžte dávať napr.do jogurtu :) alebo upiecť sušienky.
- 3
Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu, jednu stranu polejeme kokosovým mliekom a druhú potrieme džemom. Na poliaty korpus natrieme takmer celú kokosovú plnku a capneme na to druhý korpus, džemom na spodok. Zvyšok plnky trošinka natrieme aj vrch korpusu.
- 4
Ušľaháme si s 300ml mlieka šľahačky a opatrne nanesieme na vrch zákusku. Dáme na pár hodín stuhnúť. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu