Kokosový kmeň fotorecept

socharka - fotkasocharka, 12. júla 2011
Kokosový kmeň (fotorecept)
Foto: socharka

Deti ho milujú.....už tieto super tyčinky nemusím kupovať :-)

60
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
300 g
50 g
250 g
500 g
100 g
Na prifarbenie:
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kokos, práškový cukor, vanilkový cukor a sušené mlieko nasypeme do väčšej misky a premiešame. V hrnci uvaríme z kryšt.cukru a vody sirup. Tento rozvar keď robí bublinky odstavíme ho a do teplého pridáme maslo. Nalejeme do sypkej zmesi a vymiešame na tuhšiu hmotu. Ak je hmota príliš tuhá, pridajte vodu. Rozdelíme ju na tri časti. Jednu časť zafarbíme kakaom na hnedo.

    Kokosový kmeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druhú časť prifarbíme sirupom soda stream na ružovo. Sirup báječne voní, no veľmi nefarbí, len tak jemne ružovo. Tretiu časť necháme bielu.

    Kokosový kmeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dosku pomúčime práškovým cukrom a ideme robiť valčeky. Na spodok dáme hnedú hmotu, troška pocukrujeme a rozvaľkáme. Potom stredom pridáme trocha bielej a ružovej hmoty. Keďže som nechcela prifarbovať potravinárskou farbou, nechala som tak ako bolo.

    Kokosový kmeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Okraje som spojila a uvaľkala valce. Čím viac rukami vaľkáte, tým bude kokosový kmeň tenší, pričom si zachová štruktúru.

    Kokosový kmeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Valčeky som obalila v kokose. Toto som opakovala desaťkrát :-) Každý valec zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na štyri hodiny.

    Kokosový kmeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Schladené nakrájame ....Nevedela som, koľko mi ich z tejto dávky výde a trocha som to prehnala. Vyšlo mi 60 kusov kokosových kmeňov.......Teraz ich už len pobaliť do celofánu a môže sa celé prázdniny mlsať.....

    Kokosový kmeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Od detstva milujem kokosový kmeň, ani ma nenapadlo porozmýšľať ako ho urobiť doma. Ďakujem že si to urobila za mňa a ja si ho už len ..... uložím do KK.
marcy
tento rok mi nevyšiel trh v Kežmarku :-( ,boli sme na chate ....ale do Levoče isto pôjdem v auguste a prečo spomínam ....túto dobrotu mám vždy spojenú buď s púťou ,alebo trhom :-DDD
aszabka
60 kusov je dosť, len by ma zaujímalo, ako veľkých..Uložené, s kokosom som kamarátka ((:
socharka
Celá hotová hmota mala skoro dve kilá...takže ich vyšlo až tak veľa. Už som aj susedov obdarovala. Boli to asi trojdekové kúsky, niektoré väčšie, niektoré menšie...zo začiatku som to šúľala poctivo a ku koncu sa priznám, že som to flákala.
angelheart
zaujímavý recept, ale pre nás by to bolo asi priveľa ... koľko asi vydržia? Pýtam sa kvôli tomu, či robiť radšej z polovičnej dávky, alebo to vydrží nejakú dobu a môžem skúsiť z celej.
Recept sa mi fakt páči.
sovka62
Dievča moje, ty si mi zahrala do nôty. V sobotu bude u nás veľká oslava, prídu deti s rodinami. Variť sa bude vonku, guláš v kotli a grilovať. Dostala som zákaz pečenia, aby som dom zbytočne neprehrievala (veď kto v ňom potom vydrží?). Ale niečo sladké by sa hodilo, tak som si trápila mozog. Ty si to vyriešila týmto receptom, bude vlk sýty aj koza celá. A že je toho šesťdesiat kusov? Ja to mám tak rada, že hádam zo desať zjem sama, tak len aby tých šesťdesiat bolo dosť.
evanaaa
Kým som mohla, kokosový kmeň som si kupovala stále, no moja mladšia sestra, tá ho obľubovala a keďže žije v Canade, vždy, keď príde na návštevu, každý jej kupuje kok. kmeň.
Mimochodom, raz už sem niekto rcp naň pridal, bolo pri ňom aj dosť komentárov, idem ho skúsiť vyhľadať.
pacik
Tak toto milujem od prvého stretnutia pred x-rokmi, už aj si ukladám do KK :-)
evusik
toto aj ja milujem a občas aj robím, neviem či @evanaaa mala na mysli môj recept ale je pod názvom Kokosové poleno....
je pravda, že je to veľmi sladký zákusok, ale deti ho milujú a ak má človek chuť na sladké stačí kúsok ..... vydarený recept :-)
1x ribana
socharka
Vraj by to malo byť zabalené v celofáne a uskladnené v chlade, aby sa predĺžila trvanlivosť, lebo časom kmene vysychajú a tvrdnú. Ja som tento recept robila včera prvýkrát, ale chutnala som ich u susedy. Ona nepoužila ten sirup, ale mala červenú potr.farbu. Vyzeralo to farebnejšie :-)))
sovka62
Hotovo. Pred chvíľou som ich dokončila. Prvý pokusný králik bola kolegyňa, hneď ako ochutnala, pýtala recept (a to nezvykne ani variť ani piecť), to hovorí za všetko. Manžel ochutnal ako druhý a jeho reakcia bola: "toto návšteve zajtra nedáme" (aby ostalo viac jemu). Takže veľký úspech, už sa teším na zajtra, ako si všetci budú pochutnávať. Ďakujem za recept.
cistinka
Aj my sme ich predvčerom robili....s úspechom sa pojedli a dačo aj rozdalo....super recept :-))))
dorisa
úžasná pochúťka, doma ho všetci milujeme, ukladám si receptík, ďakujem
sovka62
O týždeň máme v Trnave jarmok. Pýtala som sa vnučiek, čo by som mala napiecť, odpoveď jednoznačná, okamžite dvojhlasne: kokosový kmeň. Dnes som doma, tak som sa do nich pustila. Už odpočívajú v chladničke, len pokrájať, baliť ich ani nemusím, určite nezostane ani kúsok.
Za recept som ti veľmi vďačná, toto majú radi všetky naše vnúčatá a práve na jarmoku si to zvykli kupovať. Vždy ma chytala hrôza, veď nikto nevie kto to patlal, kde to patlal, z čoho to patlal, za akých hygienických podmienok.....
Je pravda, že ani jednému vnúčaťu z toho nikdy nič nebolo, ale som spokojnejšia, keď budú konzumovať domáci výrobok.
pawelko
spravil som minule chutilo v práci aj susedom dnes idem zas urobiť zajtra príde dcéra z NL tak si pochutí
Ďakujem
brisid
spravila som asi dva tyzdne dozadu a vsetci sa sli za nim utlct :) len neviem preco, mala som ho NESKUTOCNE sladky a to som dodrzala gramaze... obavam sa ale, ze ak znizim mnozstvo curku (o polovicu hadam), tak sa konzistencia zmeni... vies nejako poradit?
tiginko
veď je tam 850g cukru + 100g presladeného sirupu, aké by to podľa teba malo byť @brisid :-)
brisid
viem, ze tam ide vela cukru, ale i tak som si myslela, ze som niekde spravila chybu.. ja sladke rada, len niektori moji stravnici by ich uprednostnili menej sladke... myslim si, ze kebyze tam ide o polovicu menej cukru, stale ostanu prijemne sladke
legolaska
Citam, ze moze sa cele prazdniny mlsat... ale obsahuje to maslo - teda musi to byt v chladnicke? Aku to ma trvanlivost? Ako to robia na trhoch, ze to vydrzi dlho a nemusi to byt vobec v chladnicke? Velmi mi to chuti, ale teraz som na pochybach, ci to na trhu je zdrave, ked to nemusi byt v chladnicke a vsetky recepty co som dnes nasla obsahuju aspon jednu prisadu, ktora by mala byt skladovana v chlade... Vie mi niekto povedat, co oni v recepte vynechavaju, alebo pridavaju?