Kokosový kmeň (fotorecept)

Autor receptu: socharka

Deti ho milujú.....už tieto super tyčinky nemusím kupovať :-)

60
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Kokos, práškový cukor, vanilkový cukor a sušené mlieko nasypeme do väčšej misky a premiešame. V hrnci uvaríme z kryšt.cukru a vody sirup. Tento rozvar keď robí bublinky odstavíme ho a do teplého pridáme maslo. Nalejeme do sypkej zmesi a vymiešame na tuhšiu hmotu. Ak je hmota príliš tuhá, pridajte vodu. Rozdelíme ju na tri časti. Jednu časť zafarbíme kakaom na hnedo.
  2. Druhú časť prifarbíme sirupom soda stream na ružovo. Sirup báječne voní, no veľmi nefarbí, len tak jemne ružovo. Tretiu časť necháme bielu.
  3. Dosku pomúčime práškovým cukrom a ideme robiť valčeky. Na spodok dáme hnedú hmotu, troška pocukrujeme a rozvaľkáme. Potom stredom pridáme trocha bielej a ružovej hmoty. Keďže som nechcela prifarbovať potravinárskou farbou, nechala som tak ako bolo.
  4. Okraje som spojila a uvaľkala valce. Čím viac rukami vaľkáte, tým bude kokosový kmeň tenší, pričom si zachová štruktúru.
  5. Valčeky som obalila v kokose. Toto som opakovala desaťkrát :-) Každý valec zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na štyri hodiny.
  6. Schladené nakrájame ....Nevedela som, koľko mi ich z tejto dávky výde a trocha som to prehnala. Vyšlo mi 60 kusov kokosových kmeňov.......Teraz ich už len pobaliť do celofánu a môže sa celé prázdniny mlsať.....