Kokosový kmeň (fotorecept)
Autor receptu: socharka
Deti ho milujú.....už tieto super tyčinky nemusím kupovať :-)
60 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Kokos, práškový cukor, vanilkový cukor a sušené mlieko nasypeme do väčšej misky a premiešame. V hrnci uvaríme z kryšt.cukru a vody sirup. Tento rozvar keď robí bublinky odstavíme ho a do teplého pridáme maslo. Nalejeme do sypkej zmesi a vymiešame na tuhšiu hmotu. Ak je hmota príliš tuhá, pridajte vodu. Rozdelíme ju na tri časti. Jednu časť zafarbíme kakaom na hnedo.
- Druhú časť prifarbíme sirupom soda stream na ružovo. Sirup báječne voní, no veľmi nefarbí, len tak jemne ružovo. Tretiu časť necháme bielu.
- Dosku pomúčime práškovým cukrom a ideme robiť valčeky. Na spodok dáme hnedú hmotu, troška pocukrujeme a rozvaľkáme. Potom stredom pridáme trocha bielej a ružovej hmoty. Keďže som nechcela prifarbovať potravinárskou farbou, nechala som tak ako bolo.
- Okraje som spojila a uvaľkala valce. Čím viac rukami vaľkáte, tým bude kokosový kmeň tenší, pričom si zachová štruktúru.
- Valčeky som obalila v kokose. Toto som opakovala desaťkrát :-) Každý valec zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na štyri hodiny.
- Schladené nakrájame ....Nevedela som, koľko mi ich z tejto dávky výde a trocha som to prehnala. Vyšlo mi 60 kusov kokosových kmeňov.......Teraz ich už len pobaliť do celofánu a môže sa celé prázdniny mlsať.....