Kokosovo-špaldová bábovka

Autor receptu: afataga

Aj tisíckrát otrepaný hrnčekový recept sa dá urobiť inak.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup som nefotila, ono ani vlastne nie je čo. Hrozienka a kandiz. kôru som zaliala horúcou vodou a nechala asi 1/2 hod. odstáť. Všetky uvedené suroviny okrem kakaového prášku a čokolády som dala do misy a premiešala lyžicou, alebo varechou, už čo komu viac vyhovuje. Pridala som hrozienka a kôru bez vody. Zamiešala som.
  2. Do druhej misky som odobrala časť cesta a pridala som do neho kakaový prášok a posekanú čokoládu. Do vymastenej formy som dala časť svetlého cesta, potom tmavé a zas svetlé. Piekla som na 180° 50 min. Hotovo. Je to celkom rýchlovka. A ešte kontrola zo štábu :-)