Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

redakcia - fotkaredakcia, Bratislava, 4. júla 2009

Suroviny

3 ks
120 g
250 ml
60 ml
6 lístkov
3 ks
250 ml
 kúsky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Varíme 5 minút na miernom ohni, potom vanilkový struk vyberieme.

  2. 2

    Potom rozmiešame rum s lístkami namáčanej želatíny a trochou krému, pridáme k základu a necháme schladiť.

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme bielky so štipkou soli a smotanou do tuha. Oboje pridáme do masy vaječného krému a dezert naplníme do vypláchnutých formičiek.

  4. 4

    Krém necháme v chladničke stuhnúť, potom ho prevrátime a ozdobíme kúskami ovocia marinovanými v citrónovej šťave.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Vymazať
nerozumiem postupu v bode 1.-vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Aké je to druhé mlieko? V rozpise surovín nie je iné...