Foto: tatranka
Raz za čas,pre chuť, si urobíme odľahčenú roládu s nejakým ovocím.Tento krát to boli banány.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
pol balíčka |
|
pol káv.lyžičky |
|
plnka: | |
200 g |
|
2,5 dcl |
|
5 lyžíc |
|
balíček |
|
2 -3 ks |
|
pol balíčka kandizované |
|
4 lyžice |
|
4 lyžice ľubovolný |
|
Postup
-
1
Upečený plát,zo štyroch vajec.Vyšľahám bielka,pridám 5 lyžíc práškového cukru a spolu našľahám.Pridám 4 žĺtka,5 lyžíc múky do ktorej pridáme 0,5 balíčka kypriaceho prášku.Navrstvíme na mastný papier.Pečiem vo vyhriatej trúbe 15-20 minút.
-
2
Ešte teplý plát zrolujem.
-
3
Medzi tým si pripravím krém.Z mlieka a maizeny si uvarím hustý krém.Pridám do tejto zmesi aj kandizované brusnice,alebo môžu byť hrozienka. Ešte do teplej zmesi dám lyžicu masla,aby sa mi netvorila kôra.Nechám schladiť.Vymiešam maslo s cukrom a pridám túto schladenú masu.Spolu našľahám.
-
4
Na schladený plát natriem ľubovolný lekvár.
-
5
Ten posypem na tenko kokosovou múčkou,aby sa mi plnka pri natieraní nešmýkala po lekvári.
-
6
Natriem schladenú plnku.Na kraj uložím olúpané banány.A plát stočím do rolády.Nechám si trochu plnky,aby som mohla potrieť povrch rolády.
-
7
Tú potriem aj na povrchu trochou krému a bohate zasypem kokosom.Roládu dám schladiť.
-
8
A po schladení sa už len s chuťou pustiť do sladučkej rolády.
Diskusia k receptu