Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 12. marca 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetomFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

Kokosové vajíčka:
1,5 l
1 kg
1 l
50 g
3 plátky
50 g
Obal na vajíčka:
750 g (28 %)
500 g
Sorbet:
600 g
200 g
8 plátkov
20 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na vajíčko vložíme do termomixu a 3 minúty mixujeme pri teplote 70 °C. Necháme vychladnúť a naplníme balónové formy, ktoré potom klasicky vymrazíme v mrazničke.

  2. 2

    Obal na vajíčko: Kakaové maslo zahrejeme na 50 °C, pridáme polámanú bielu čokoládu a za stáleho miešania ju roztopíme tak, aby nezostali žiadne kúsky. Takto pripravenú zmes použijeme na obaľovanie kokosových vajíčok.

  3. 3

    Sorbet: Odoberieme tretinu pyré a zahrejeme na 50 °C. Potom pyré stiahneme a pridáme namočenú želatínu, glukózový sirup a cukor tak, aby sa všetko rozpustilo a dobre spojilo. Ďalej pridáme ostávajúce pyré a všetko zmiešame. Zmes vložíme do mraziaceho stroja a necháme zmraziť. Pred použitím sorbet poriadne v stroji prešľaháme. Pre rýchlejšiu verziu môžeme kúpiť kvalitný hotový sorbet.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist