Kokosový dezert
Kokosový dezert

Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 12. marca 2019
Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

Kokosové vajíčka:
1,5 l
1 kg
1 l
50 g
3 plátky
50 g
Obal na vajíčka:
750 g (28 %)
500 g
Sorbet:
600 g
200 g
8 plátkov
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na vajíčko vložíme do termomixu a 3 minúty mixujeme pri teplote 70 °C. Necháme vychladnúť a naplníme balónové formy, ktoré potom klasicky vymrazíme v mrazničke.

  2. 2

    Obal na vajíčko: Kakaové maslo zahrejeme na 50 °C, pridáme polámanú bielu čokoládu a za stáleho miešania ju roztopíme tak, aby nezostali žiadne kúsky. Takto pripravenú zmes použijeme na obaľovanie kokosových vajíčok.

  3. 3

    Sorbet: Odoberieme tretinu pyré a zahrejeme na 50 °C. Potom pyré stiahneme a pridáme namočenú želatínu, glukózový sirup a cukor tak, aby sa všetko rozpustilo a dobre spojilo. Ďalej pridáme ostávajúce pyré a všetko zmiešame. Zmes vložíme do mraziaceho stroja a necháme zmraziť. Pred použitím sorbet poriadne v stroji prešľaháme. Pre rýchlejšiu verziu môžeme kúpiť kvalitný hotový sorbet.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: