Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan) fotorecept
Tieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! Toto je dávka na bežný Zobraziť celý popisTieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! Toto je dávka na bežný veľký plech.
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 180 ml za studena lisovaný |
|
| 450 ml bio |
|
| 135 g |
|
| 1 ks bio |
|
| Kávový krém: | |
| 750 ml |
|
| 150 g |
|
| 3 ks bio |
|
| 3 PL |
|
| 270 g |
|
| 180 g (pomlieť) |
|
| 4,5 čl (vrchovatých) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cesto. Samostatne zmiešame sypké suroviny. Potom pridáme tekuté. Poriadne zamiešame. Dáme piecť na plech s papierom na pečenie – cca 20 min pri 180 C alebo v závislosti od rúry a veľkosti plechu. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
- 2
Uvaríme vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli na hustú kašu – varíme asi 20 min. Do hotovej kaše hneď viešame rastlinnú smotanu. Prikryjeme fóliou priamo na kašu a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuk s mletým hnedým cukrom. Do tuku s cukrom postupne všľahávame kašu, ktorá musí mať rovnakú teplotu (aby sa nám nesekla). Hotovým krémom ozdobíme koláč.
- 3
Dávky na krém môžeme zvýšiť, ak ho chceme viac. Tiež ho môžeme namiesto kávy ochutiť kakaom/karobom, ktoré pridávame do vyšľahaného tuku s cukrom ešte pred všľahávaním kaše.
- 2









Diskusia k receptu