Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan) fotorecept

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. decembra 2013

Tieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! Toto je dávka na bežný Zobraziť celý popisTieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! Toto je dávka na bežný veľký plech.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
2 PL
200 g
180 ml za studena lisovaný
450 ml bio
135 g
1 ks bio
Kávový krém:
750 ml
150 g
3 ks bio
3 PL
270 g
180 g (pomlieť)
4,5 čl (vrchovatých)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Samostatne zmiešame sypké suroviny. Potom pridáme tekuté. Poriadne zamiešame. Dáme piecť na plech s papierom na pečenie – cca 20 min pri 180 C alebo v závislosti od rúry a veľkosti plechu. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

  2. 2

    Uvaríme vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli na hustú kašu – varíme asi 20 min. Do hotovej kaše hneď viešame rastlinnú smotanu. Prikryjeme fóliou priamo na kašu a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuk s mletým hnedým cukrom. Do tuku s cukrom postupne všľahávame kašu, ktorá musí mať rovnakú teplotu (aby sa nám nesekla). Hotovým krémom ozdobíme koláč.

    Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dávky na krém môžeme zvýšiť, ak ho chceme viac. Tiež ho môžeme namiesto kávy ochutiť kakaom/karobom, ktoré pridávame do vyšľahaného tuku s cukrom ešte pred všľahávaním kaše.

    Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan) (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
@veganvidya tak som skúsila spraviť tortičky s kakaovou plnkou podľa tohoto receptu, robila som pre návštevu a plnka zožala pochvaly, ďakujem Ti za výborný recept - cesto som spravila trošku iné, čo už mám osvedčené, ale tiež kokosové (a s kakaom). Medzi cesto a krém som dala plátky banánov. Pridávam aj fotky pre inšpiráciu. :)










SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia