Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan) (fotorecept)
Autor receptu: veganvidya
Tieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! Toto je dávka na bežný veľký plech.
Postup
- Najprv si pripravíme cesto. Samostatne zmiešame sypké suroviny. Potom pridáme tekuté. Poriadne zamiešame. Dáme piecť na plech s papierom na pečenie – cca 20 min pri 180 C alebo v závislosti od rúry a veľkosti plechu. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
- Uvaríme vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli na hustú kašu – varíme asi 20 min. Do hotovej kaše hneď viešame rastlinnú smotanu. Prikryjeme fóliou priamo na kašu a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuk s mletým hnedým cukrom. Do tuku s cukrom postupne všľahávame kašu, ktorá musí mať rovnakú teplotu (aby sa nám nesekla). Hotovým krémom ozdobíme koláč.
- Dávky na krém môžeme zvýšiť, ak ho chceme viac. Tiež ho môžeme namiesto kávy ochutiť kakaom/karobom, ktoré pridávame do vyšľahaného tuku s cukrom ešte pred všľahávaním kaše.