Foto: manka1
Recept inšpirovaný "Varechou" - samozrejme upravený na bezlepkovú verziu. Čo v tomto prípade nebolo zložité, lebo do cesta ide len 6PL múky.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
9 ks |
|
300 g |
|
200 g |
|
6 PL |
|
Plnka: | |
9 ks |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
130 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
120 g (posekaná) |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do tejto hmoty nasypeme kokos a zmiešame. Potom pridáme kukuričnú múku - pridala som kukuričnú, lebo som chcela mať cesto bledé. (Ak dáte pohankovú, tak bude také tmavšie). Vždy pridávam na štipku noža guarovú gumu - to aby sa cesto tak nemrvilo. (v surovinách nie je - lebo nemusí sa pridať) Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miernej rúre - asi 170-180°C upečieme do svetloružova.
- 2
Plnka: V miske máme žĺtky, kakao, cukor a silnú uvarenú kávu aj zo zrniečkami - toto uvaríme na hustú kašu - ja som varila v obyčajnom mliekovom hrnci (aby neprihorel, a nemusela som stále miešať). Uvarené a zhustnuté necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a po malých častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme. Natrieme na cesto- korpus.
- 3
Urobíme čokoládovú polevu - rozpustiť čokoládu na varenie a 4 PL oleja nad parou, trochu nechať vychladnúť a potom pomaličky nalievať na zákusok. Nechať vychladnúť a potom si pokrájať na vlastnú veľkosť kúskov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu