Kokosové florentínky

Kokosové florentínky - marokánky

Autor receptu: siuuu

Netolerujem dobre živočíšnu smotanu, tak som skúsila po rokoch pripraviť florentínky či marokánky z kokosového mlieka.* A do časti som ešte pridala strúhaný kokos - a práve tie sú chuťovo najlepšie, aj keď tvarovo pripomínajú skôr kokosky. Je to taký mix florentíniek a kokosových pusiniek. Samozrejme, môžete robiť aj bez kokosovej múčky, ale práve tá tam super chuťovo pasuje.

25 ks
porcií
10 minút
príprava
10-15 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kokosové mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme pokiaľ nezačne hustnúť. Primiešame posekané orechy a posekané kandizované ovocie. Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný kokos.
  2. Lyžičkou robíme na plech vyložený papierom na pečenie kôpky. Medzi jednotlivými kopčekmi necháme medzeru, majú tendenciu sa roztiecť, ale tieto moje vydržali pokope. Pečieme cca 10 - 15 minút do ružova. Zložíme za tepla z pekáča a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí spodok potrieme rozpustenou čokoládou. Po zatuhnutí otočíme a vrch môžeme, ale nemusíme ozdobiť, ja som pofŕkala bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli s 1 ČL oleja.